Megtalálták Erdély Dalát

2022. november 1., kedd, Magazin

Véget ért a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által szervezett Erdély Dala verseny, a szakmai zsűri pontszámainak és a nézők szavazatainak összesítésén alapuló végeredmény szerint a Szintaxis Lassú vonatok című dala lett a nyertes.

Az értékelés szerint ez az az alkotás, amely leginkább az erdélyi fiatalok hangján szól, amelyben minden benne van, ami visszaadja azt a bizonyos „otthon lenni” életérzést, így ők nyerhették el az Erdély Dala címet, melyhez az elismerés mellett egy turnébusz, lemezkiadás, videóklipgyártás, fesztivál­fellépés is jár. A díjakat Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke, Bogya Anna és Szilágyi Dóra főszervezők adták át.

Egy hajszállal maradt le az első helyről A csajod zenekar Ide tartozom című dala, a fiúk szintén megérdemlik a gratulációt, ahogyan a videó­klipgyártást és a hangszerutalványt is. A díjat Horváth Anna, az RMDSZ ügyvezető alelnöke adta át. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Dreamflow állhatott, akik Itt boldog vagyok című dalukkal a MOL felajánlásából egy videóklipgyártással gazdagodtak, a díjat Asztalos Botond, a MOL képviselője adta át. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete, az EMKISZ különdíját, a Legszebb erdélyi magyar dal címet is ez a szerzemény nyerte el, melyet Tamás Csilla, az EMKISZ elnöke és Kovács Csilla rendezvényekért felelős alelnök adott át.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala verseny lehetőséget teremtett az itthoni feltörekvő zenészek számára, hogy megmutathassák tehetségüket, és az alkotás révén is próbálják minél több emberben tudatosítani, milyen csodálatos helyen élünk – írta tegnapi közleményében a szervező MIÉRT.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 865
szavazógép
2022-11-01: Magazin - :

Magyar Animációs Napok Sepsiszentgyörgyön

A magyar animáció napja (október 28.) alkalmából négynapos, november 2. és 5. között zajló eseményt szervez a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Magyar Művészeti Akadémia.
2022-11-01: Magazin - :

Elon Musk a Twitter élén

Elon Musk hétvégétől átvette a Twitter irányítását, és azonnal menesztette a vállalat vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és jogi vezetőjét. Pár órával később Musk azt írta a Twitteren, hogy „szabad a madárka”, amivel a cég logójában szereplő kék madárra utalt.