Elon Musk a Twitter élén

2022. november 1., kedd, Magazin

Elon Musk hétvégétől átvette a Twitter irányítását, és azonnal menesztette a vállalat vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és jogi vezetőjét. Pár órával később Musk azt írta a Twitteren, hogy „szabad a madárka”, amivel a cég logójában szereplő kék madárra utalt.

Musk célja, hogy a változtatásokkal növelje a Twitter-felhasználók számát és a vállalat bevételét. Első jelentős lépésével igyekezett megnyugtatni a Twitter aggódó hirdetőit: kijelentette, azért vette meg a közösségi médiumot, hogy segítse az emberiséget, és nem szeretné, hogy a Twitter „mindenki gyalázószobájává” váljék. Musk ezt az üzenetet láthatóan a Twitter legfőbb bevételi forrását jelentő hirdetőknek szánta, akik amiatt aggódnak, hogy ha a szólásszabadság nevében Musk gyengíteni fogja a Twitteren megjelenő tartalom moderálását, az megnyithatja az online sárdobálás és gyalázkodás kapuit, és sok felhasználó elpártolhat a médiumtól.

„Azért vásároltam meg a Twittert, mert fontos a civilizáció jövője számára, hogy legyen egy közös digitális közösségi fórum, ahol nagyon sokfajta nézetet lehet megvitatni normális módon, anélkül, hogy erőszakhoz folyamodnánk” – fogalmazott a cégvezető üzenetében.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos pénteken közzétett Twitter-üzenetében figyelmeztette Elon Musk amerikai nagyvállalkozót, a Twitter új tulajdonosát, hogy a közösségi médiaplatformnak be kell tartania az uniós szabályokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 802
szavazógép
2022-11-01: Magazin - :

Megtalálták Erdély Dalát

Véget ért a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által szervezett Erdély Dala verseny, a szakmai zsűri pontszámainak és a nézők szavazatainak összesítésén alapuló végeredmény szerint a Szintaxis Lassú vonatok című dala lett a nyertes.
2022-11-01: Gazdakör - Incze Péter:

Mire lehet pályázni a jövő évtől (Vidékfejlesztés)

A múlt heti Gazdakörben beszámoltunk arról, hogy az unió mezőgazdasági szakbizottsága és a román mezőgazdasági minisztérium között októberben lezajlott tárgyalások eredményeként lényeges változások kerültek be a márciusra elkészült Nemzeti Stratégiai Tervbe (ez az új elnevezése a hétéves uniós vidékfejlesztési tervnek). Az új tervet, mely magában foglalja a 2021 és 2027 közötti, az unió garancia-, valamint vidékfejlesztési alapjaiból fizetett mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások és pályázható intézkedések sorát, október 18-án küldték el az unióhoz. Remélhetőleg ezután már nem lesz lényeges változás, így fontosnak tartjuk, hogy a háromszéki gazdálkodók időben megtudják, milyen pályázati lehetőségek lesznek az elkövetkező öt évben.