Jövő héten egyeztetnek — Farkas Réka

2008. december 20., szombat, Közélet

Tegnap reggel objektív okokból nem jött létre a találkozó a két román kormánypárt vezetői és a megye RMDSZ-es elnöke, illetve Sepsiszentgyörgy polgármestere között, de várhatóan jövő héten sikerül mindenki számára megfelelő időpontot találniuk — tudtuk meg Antal Árpádtól. Tamás Sándor tanácselnök telefonon egyeztetett a pártelnökökkel, és nyitottak a hasznos együttműködésre. Antal Árpád pozitívan értékeli Horia Grama SZDP-elnök nyitását, azt, hogy új fejezetről beszélt a román—magyar együttműködés kapcsán.

,,Nehéz lesz fehér lappal indítani, de hátha létrejöhet egy értelmes együttműködés a megye és a város érdekében" — fejtette ki Antal Árpád. Elmondta, a frissen kijelölt miniszterek közül többet személyesen is ismernek, igyekeznek ezt is felhasználni majd.

Antal és Tamás hétfőn a román pártok székháza előtt tartott sajtótájékoztatón hívta tárgyalni a két kormánypárt megyei vezetőit. Időpontként a péntek reggel kilenc órát határozták meg. Horia Grama számára nem volt megfelelő az időpont, hisz tegnap a parlamenti eskü letétele miatt Bukarestben kellett lennie, a demokrata-liberálisok pedig azt kérték, előzetes egyeztetés alapján, ne ultimátumszerűen meghatározott időpontban kerítsenek sort a megbeszélésre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

Az igazi karácsony

Fotó: Szántó Zoltán
Októberben megjelent az első karácsonyfadísz a kirakatban. Mit várunk hát? Egy beígért értékvesztett ünnepet egy összemosódó és felesleges színtengerben? Ez jellemző napjainkban a karácsonyra, mely rég elvesztette varázsát.
2008-12-20: Közélet - x:

Láncos bottal, csengettyűvel — Szekeres Attila

Színes lámpásokkal, láncos bottal, csengettyűvel s mindenféle zörgővel, kereplővel, receficével, sőt, nagydobbal vonult fel tegnap este a hagyományőrző gyermeksereg Sepsiszentgyörgy központjában. Karácsony tájékán ezt a pogány korban gyökerező magyar népszokásunkat szokta feleleveníteni a Guzsalyas Alapítvány.