Bukaresti rekordok

2008. december 30., kedd, Magazin

Az elmúlt napokban Bukarest három világrekordot állított fel, mindhármat helyben hitelesítette a Guinness Book. Több mint egy héttel ezelőtt az egyszerre legtöbb ajándékot osztogató Mikulás-rekordot döntötték meg a fővárosiak: összesen 3939, piros ruhába öltözött, fehér szakállas személy osztott piros papírba csomagolt ajándékot a járókelőknek.

Szombaton bemutatták a világ leghosszabb kolbászát: a 392 méter hosszú hentesárun több mint két hétig dolgoztak. Az előkészítő munkálatokat Piteşti-en végezték. Vasárnap elkészült a világ legnagyobb gyümölcstortája is száz kiló tejszínhabból, ezer tojásból, negyven kiló cukorból és sok-sok gyümölcsből, amelyet a rekordbiztosok különleges elektronikus mérlegen mértek le: 281 kilogrammot nyomott. Az ,,ehető rekordokat" a hitelesítés után helyben elfogyasztotta az ünneplő közönség. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-30: Magazin - x:

A 2008. esztendő főbb furcsaságai

NIGÉRIA: Egy 84 éves nigériai férfi az országból való kitiltását elkerülendő, beleegyezett, hogy 86 felesége közül 82-től elválik, betartva az iszlám törvényét, a saríát, amely csak négy feleséget engedélyez. A férfi ellen halálbüntetést is kilátásba helyezett az egyik legfőbb iszlám tanács, ha nem tartja be a törvényt.
2008-12-30: Magazin - x:

Washingtoni látnivalók

Washington hivatalos idegenforgalmi szervezete, a Destination DC csokorba szedte azokat az ingyenes vagy olcsó látványosságokat, amelyeket minden turistának illik megnéznie, aki Barack Obama amerikai elnök január 20-i beiktatására az Egyesült Államok fővárosába érkezik.