A 2008. esztendő főbb furcsaságai

2008. december 30., kedd, Magazin

NIGÉRIA: Egy 84 éves nigériai férfi az országból való kitiltását elkerülendő, beleegyezett, hogy 86 felesége közül 82-től elválik, betartva az iszlám törvényét, a saríát, amely csak négy feleséget engedélyez. A férfi ellen halálbüntetést is kilátásba helyezett az egyik legfőbb iszlám tanács, ha nem tartja be a törvényt.

BRAZÍLIA: A brazíliai fehérneműpiac legújabb divatja egy szexis míderbe rejtett helymeghatározó készülék, amely segítségével a férfiak ,,lokalizálhatják" oldalbordájukat. A találmányt a feministák máris a női függőség régi mintájához való visszatérésnek tekintik. Ára a GPS típusától függően 800—1100 dollár közötti.

GÖRÖGORSZÁG: Két, leszálláshoz készülődő repülőgépnek addig kellett köröznie egy kis görögországi repülőtér felett, amíg a légi irányító fel nem ébredt. A pilótákat megkérték, körözzenek a sziget körül, a repülőtér igazgatója pedig telefonált légi irányító kollégájának. Félórás várakozás után mindkét gép biztonságosan leszállhatott.

KANADA: Az ausztráliai Sydney helyett a kanadai Új-Skócia tartomány azonos nevű városkájában találta magát egy szórakozott argentin turista. Rozanes Torres Aguero Buenos Aires-i lakos az ausztráliai nagyvárosba akart repülőjegyet foglalni, s csak akkor vette észre tévedését, amikor már közel járt a ,,célhoz".

LIBANON: Egy nő huszonhat gyöngyöt talált egy osztrigában egy dél-libanoni étteremben. ,,Nem tértem magamhoz a meglepetéstől" — mondta el Amal Szalha, aki fiának segített a Szúr (Türosz) városában működő családi halétteremben.

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Kislánynak adott életet egy 34 éves amerikai, aki részben már férfivá operáltatta magát. Thomas Beatie a törvény szerint férfi, de meghagyta női nemi szerveit, amikor átoperáltatta a mellét, és szteroidos kezelésen esett át. Nagy visszhangot váltott ki áprilisban, amikor bejelentette a terhességét.

LENGYELORSZÁG: A varsói rendőrség őrizetbe vett egy sorompóőrt, aki a lengyel főváros egyik elővárosában azzal szórakozott, hogy a sínekre érő kocsik előtt zárta le a sorompót. A rendőrséget a megrémült autósok riasztották. A nő, akinek több mint háromezrelékes volt a véralkoholszintje, azzal indokolta tettét, hogy előző nap ünnepelte születésnapját.

SVÉDORSZÁG: Helikoptereket vetettek be Svédországban egy kihaltnak vélt szkarabeuszfaj védelmében, amely újra felbukkant az ország északkeleti részében. Mintegy ötven fenyőtörzset, amely a szkarabeusz kedvenc csemegéje, helikopterrel szállítottak a nemzeti parkokba arra a vidékre, ahol ismét feltűnt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-30: Magazin - x:

A ,,háromszéki égi kövek” történetének fele sem tréfa — Kisgyörgy Zoltán

Márk Tibor, az ,,égi jelenségek" követője az udvarán talált lelettel
December 23-i számunkban érdekesnek tűnő tudósítás jelent meg Még egy háromszéki ,,meteorit"? címmel arról, hogy két szentgyörgyi tanuló fivér és egy barátosi vállalkozó azonos tulajdonságú, ,,égből pottyant" köveket talált az erdővidéki Bölönben és a tőle eléggé távoli Barátoson. Egy nap sem telt el, és levél érkezett a világhálón a kanadai Torontóból.
2008-12-30: Magazin - x:

Bukaresti rekordok

Az elmúlt napokban Bukarest három világrekordot állított fel, mindhármat helyben hitelesítette a Guinness Book. Több mint egy héttel ezelőtt az egyszerre legtöbb ajándékot osztogató Mikulás-rekordot döntötték meg a fővárosiak: összesen 3939, piros ruhába öltözött, fehér szakállas személy osztott piros papírba csomagolt ajándékot a járókelőknek.