Egészségfelmérő programA lakosság harmada lemaradt — Fekete Réka

2009. január 9., péntek, Közélet

Január végéig érvényesíthetik az ingyenes laboratóriumi vizsgálatokra vonatkozó szelvényüket azok a biztosított és nem biztosított személyek, akik 2008. december 31-ig részt vettek a családorvosi alapvizsgálaton. Háromszéken a lakosság kétharmada élt a másfél évig tartó lehetőséggel.

A többször módosított határidőről legutóbb az 1685-ös határozattal rendelkezett a kormány, amelyet a december 23-i Hivatalos Közlönyben tettek közzé, és amelynek félreértelmezése folytán sokan januárra halasztották jelentkezésüket a családorvosnál. A jogszabály nem az orvosi alapellenőrzés határidejét tolja ki 2009. január 31-ig, csak a laboratóriumi vizsgálatokét, így a családorvosoknak nem fizeti ki az egészségbiztosító pénztár a január 1-je után végzett egészségfelmérést. Kovászna megyében 2007 júliusától tavaly november végéig százötvenkétezren jelentkeztek az ellenőrzésre, közülük tizenhatezren nem biztosítottak. A decemberi összesítést a biztosítópénztár még nem készítette el, a családorvosok a napokban küldik be a kimutatást, de az már biztos, hogy a lakosság közel egyharmada lemaradt erről a lehetőségről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-01-09: Közélet - x:

Márpedig az Olt a határ — Szekeres Attila

Hogyan is áll a határ kérdése Mikóújfalu és Málnás között? — érdeklődtünk Málnás község polgármesterétől, Kasléder Józseftől, minekutána Nyáguly Vilmos, Mikóújfalu elöljárója azt nyilatkozta lapunk szerdai számában (Új község Gerebencz romjain), hogy számukra kedvezően rendeződött az ügy.
2009-01-09: Közélet - x:

Elúszott az ezereurós támogatás

Noha decemberben még azzal számolhattak a vállalkozók, hogy amennyiben alkalmaznak egy három hónapig regisztrált munkanélkülit, ezereurós támogatást kapnak — egy tételben — az államtól, ez mostanra változott, pontosabban, ilyen szubvenció nem lesz — közölték a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalban.