Év eleji koncertek Bukarestben

2009. január 10., szombat, Magazin

Annak ellenére, hogy sok még a bizonytalanság (még csak tárgyalások folynak az AC/DC, a U2 esetleges romániai fellépésével kapcsolatban), Bukarestben is beindult a világsztárok idei parádéja. Elsőként a Sepultura együttes lép a Sportcsarnok (Sala Polivalentă) színpadjára február 7-én. A január folyamán bemutatott A-Lex című albumjukat népszerűsíti a brazil trash metal együttes.

Sting február 10-én a Palotateremben koncertezik. Az énekes az Erzsébet-kori zenét népszerűsíti a 2006-os Songs from the Labyrinth című albumjával, és azt ígéri, hogy hasonló stílusban fog előadni több közismert és közkedvelt számot is azok közül, amelyek híressé tették. Az album megjelenésekor csak néhány koncertet tartott, majd feladta a szólókarriert, és újra a The Police-hoz csatlakozott, amelyben ismertté vált. A Songs from the Labyrinth című albumot John Dowland (1563―1626) Erzsé­bet-kori zeneszerzőnek szentelte, akinek tizenhét balladáját dolgozta fel. Edin Karamazov bosnyák lantművész kíséri, aki Sergiu Celibidache román karmester tanítványa volt.

James Blunt február 21-én a băneasai Romaerón népszerűsíti All the Lost Souls című lemezét. Ugyancsak februárban jön Vonda Shepard és a The Rasmus is, utóbbi február 17-én a Hard Rock Caffe vendége lesz.

A Depeche Mode május 16-án az Izvor parkban lép a román közönség elé Tour of Uniferse 2009 elnevezésű turnéja keretében, mely az együttes tizenkettedik albumát népszerűsíti.

Július első napjaiban zajlik a B’Estfest 2009 a Romexpóban, amelyen fellép Iggy Pop punk-énekes, a Manowar és a Motörhead együttes is. A fesztiválra a bérlet 270 lejbe kerül, jegyet két kategóriában lehet vásárolni: 100 és 150 lejért a Diverta boltokban és online a myticket.ro címen.

(p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-10: Magazin - x:

Írj egy dalt nekem!

Queen Latifah amerikai popsztár vadonatúj hangzásra és ütős dalszövegre vágyik, ezért felszólította rajongóit, hogy írjanak neki új nótát, s a kiválasztott felkerül következő albumára.
2009-01-10: Magazin - x:

Obamának a Pókember siet segítségére

Barack Obama megválasztott amerikai elnöknek a Pókember siet segítségére a beiktatás napján, legalábbis a szuperhősről szóló legújabb képregénytörténetben. A Marvel Comics különkiadásában a Pókember, vagyis Peter Parker fotós újságíróként vesz részt a január 20-i elnöki beiktatási ünnepségen, amikor kiszúr a tömegben egy második Obamát, egy szélhámost. Akcióba lendül.