Mínusz ötven fok

2009. január 13., kedd, Magazin

Mínusz ötven fok alá ereszkedett hétfőre virradóra a hőmérő higanyszála sok helyütt az orosz Távol-Keleten. Az erős hideghullám Jakutföld és Kolima-vidék nagy területét érinti.

A legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 54 fokot Ojmjakon városában mérték ― a térség egyike az északi félteke két hideg pólusának. A meteorológusok azt jósolják, hogy a hét folyamán Ojmjakon térségében a hőmérséklet a fagypont alatti 57 fokra süllyed. A Kolima folyó térsé­gében is mínusz ötven fok körüli hőmérsékleteket mértek. Szuszuman városában a fagypont alatti 51 fokra ereszkedett a hőmérő higanyszála, és mínusz ötven fokhoz közeli hőmérsékletet mértek a szuszumani járás más településein is. A dermesztő hideg miatt szuszumani járásban meghosszabbították a téli iskolaszünetet, hétfőn sehol sem volt oktatás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-13: Magazin - x:

Átadták a Golden Globe-díjakat

Los Angelesben 66. alkalommal adták át helyi idő szerint vasárnap este az Oscar-díj ,,előfutárának" is tekintett Aranyglóbusz- (Golden Globe) filmdíjat.
2009-01-13: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Önlebuktató rongáló
Magát buktatta le egy szerelmi bosszús rongáló az Egyesült Államokban. A 21 éves nő zokon vette, hogy volt barátja másik barátnőt talált magának, miután szakítottak.