Alkalmi örökláng

2009. január 14., szerda, Magazin

Csak az első gázszámla megérkeztéig égett az örökláng egy katonai emlékparkban az Egyesült Államokban.

A mécsest novemberben gyújtották meg, decemberben pedig 961 dolláros — több mint háromezer lejes — számlát kapott az illetékes önkormányzat, nevezetesen az arizonai Bullhead City városatyai testülete, amin igencsak meghökkent, és rögvest úgy döntött, nem kell az öröklángnak örökké égnie, elég csak ünnepeken. Az eloltás viszont feltüzelt jó néhány veteránt, akik pénzt adományoztak a mécseses emlékmű megépítéséhez. A városatyák begyulladtak, és ismét ég a láng. Ugyanakkor egy kisebb mécsest is be akarnak építeni az emlékműbe, mondhatni, ,,örök-takaréklángot" a magas gázszámla miatt. A nagy is megmaradna, de az csak ,,alkalmi öröklángnak".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-14: Magazin - x:

Lennon visszaadott kitüntetése

Megtalálták azt a királynői kitüntetést, amelyet John Lennon közel negyven évvel ezelőtt szolgáltatott vissza II. Erzsébetnek, tiltakozásul a ,,képmutató" brit külpolitika ellen.
2009-01-14: Magazin - x:

Dóráról jelentik

Radó Sándor, a nemzetközi hírű földrajztudós és legendás hírszerző sorstörténete még mindig tartogat meglepetéseket.