SepsiszentgyörgyKissé drága, de felkapott a strand

2023. augusztus 25., péntek, Közélet

Továbbra is keresett a sepsiszentgyörgyi városi strand, a létesítményt a nyitás óta e hét elejéig eltelt időszakban több mint harmincezren keresték fel, a vendégek közül sokan más megyékből érkeznek. Ott jártunkkor az áramszünet ellenére is nagyjából telt ház volt. A körülmények összességében rendben vannak, pár hiányosságot észre lehet venni, ennél szembeötlőbbek viszont a létesítmény viszonylag magas árai. A kisebb problémák ellenére a fürdőzni, kikapcsolódni vágyóknak továbbra is egy jó választás lehet a strand, és sokan élnek is a lehetőséggel.

  • Demeter Virág Katalin felvételei
    Demeter Virág Katalin felvételei

A várost közel két napig sújtó áramszünet sem zavarta meg különösebben kedden a strand működését, legalábbis a fürdőzni vágyókat, dél körül már nehezen lehetett nyugágyat találni, a medencék folyamatosan fürdőzőkkel voltak tele. Szemmel láthatóan az sem zavart senkit, hogy az áram hiánya miatt az élményelemeket nem tudták üzemeltetni, így a csúszdák sem működtek, illetve az élménymedence sem, utóbbi ennek ellenére tele volt emberekkel, főképp gyerekekkel. Némi ötletességgel a kiscsúszdákat is használni tudták a kicsik.

A létesítményt felkeresve némileg zavaróak az árak, a belépők Sepsi kártyával elfogadhatóak, a kedvezmény nélküli díj viszont már borsos, ennek ellenére vendégekből nem volt hiány. Többen délután négy után érkeznek, amikor a belépő kevesebbe kerül, kedden is újabb hullám lepte el délután a strandot. Egy visszatérő gond, hogy a létesítmény környékén nehezen találni parkolóhelyet, gyakran a távolabbi utcák is megtelnek a strandolók gépkocsijaival.

 

 

Akárcsak a korábbi években, sokan jönnek Brassóból, illetve más környező megyékből, a sepsiszentgyörgyi létesítményt választják, részben azért, mert valamivel olcsóbb, mint más hasonlóak, illetve olyan véleményt is hallottunk, hogy tisztább, rendezettebb itt a strand, mint máshol. Tény, hogy a medencék környéke, a vendéglátói rész összességében rendezett, szemetet nem nagyon látni, a fürdőzők is általában betartják a szabályokat, kellemetlen hangoskodást, zavaró viselkedést nem igazán lehetett tapasztalni, így a feltöltődés, kikapcsolódás mellett lazításra, pihenésre is alkalmas a létesítmény. A strandon üzemelő büfé árain viszont némileg meglepődik az ember, a minőség rendben van, ám eléggé „zsebbe nyúlós” szinte minden, amit a jurtának mintázott sátor alatt találni. A kínálat viszont viszonylag bőséges.

Ami a medencéket illeti, a vízminőségre, legalábbis ott jártunkkor nem lehetett panasz, a felügyeletet ellátók tevékenységében sem volt kifogásolnivaló, folyamatosan figyelték a fürdőzőket, és udvariasan figyelmeztettek, ha szabálytalanságokat vettek észre. Utóbbiakból sem volt sok, leggyakrabban a gyerekeket kellett megszólítani ártatlan csínyekért, vagy ha netán bátrabbak akartak lenni a kelleténél. Külön említést érdemel, hogy a vendégek minden esetben vita nélkül alkalmazkodtak a felszólításhoz. A medencék kétségkívül a gyerekeknek nyújtották a legnagyobb élményt, a nekik szánt kisebbek folyamatosan tömve voltak, a nagymedence környéke pedig a változatosnál változatosabb cselekkel beugráló kicsiktől és nagyobbaktól volt hangos.

 

 

Ott jártunkkor a megyei fogyasztóvédelem is tiszteletét tette vezetőjükkel, Mircea Diaconnal az élen. Az ellenőrök az élelmezési, szolgáltatási részeken nem találtak kifogásolnivalót, ám a játszótérnél már több problémát is észleltek, veszélyesnek minősítették, és elrendelték, hogy átmenetileg, a hibák kijavításáig a vendégek ne használják azt.

Összességében elmondható, hogy a sepsiszentgyörgyi városi strand eleget tesz rendeltetésének, hiányosságok nyilván vannak, de ezek egyike sem olyan, melyet nem lehet idővel rendezni és nem feltétlenül zavarják a fürdőzőket a kikapcsolódásban. Lapunk érdeklődésére Bodor Loránd, a létesítményt működtető önkormányzati vállalat, a Sepsi ReKreativ vezetője elmondta, hogy a játszótér elemeit a szezon kezdete előtt rendbe hozták, biztonságossá tették, illetve tervben van a kerítés és a kapu cseréje, valamint a főépület átfestése. Lévén, hogy az idei év pénzügyileg elég nehéz, és még nem tudni pontosan, hogyan alakul – a kormánynak az önkormányzatokat rosszul érintő költségcsökkentési elképzelései miatt –, így a játszóteret leszámítva nem tudni, mikor fognak ezekre sort keríteni.

Az igazgató azt is elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelőség ezer lejre bírságolta meg a létesítményt a játszótér miatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2023-08-25: Közélet - :

Vasárnap nyílt napot szerveznek (Szépmezői kutyamenhely)

A 145 kutya befogadására alkalmas szépmezői menhelyen ismét több mint 160 kutya tartózkodik, ezért a működtető Tega Rt. a hétvégén nyílt napot szervez. Vasárnap 12 és 14 óra között az érdeklődők ismerkedhetnek, barátkozhatnak és sétálhatnak az ebekkel. Minden örökbefogadás helyet biztosít egy másik utcán tengődő négylábúnak.
2023-08-25: Máról holnapra - Nagy D. István:

Irány a fal

Irigylésre méltó szónoklatot tartott tegnap Marcel Ciolacu miniszterelnök, színes, illatos szósszal öntve nyakon mondandója lényegét: a kormány felelősségvállalással akarja elfogadtatni a büdzsé kiegyensúlyozását, az államapparátus reformját, illetve az adókerülés visszaszorítását célzó törvénycsomagot.