Működik az új villanyrendőr

2009. január 20., kedd, Közélet

A múlt év utolsó napjaiban a sepsiszentgyörgyi Olt utca és Grigore Bălan út kereszteződésében felszerelt villanyrendőr — néhány heti figyelmeztető sárga villogást követően — a hét végétől rendesen üzemel.

Működését összehangolták a Széchenyi téren levővel, vezérlése a következő alkalommal akkor változik, amikor az Olt utcában is egyirányú lesz a forgalom. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-01-20: Közélet - x:

Méhnyakrák elleni újraoltás

A napokban megkezdték a negyedik osztályos lányok újraoltását, akik november végén, december elején megkapták az első injekciót humánpapilloma-vírus ellen. Háromszéken 1298 kislányt kellett volna beoltani, a szülők elutasítása következtében azonban csak 136-an kapták meg a védőoltást.
2009-01-20: Közélet - x:

Szemerja új forgalmi rendje

Tegnap levették a műanyag fóliákat a Szemerja negyedben múlt hét folyamán felszerelt forgalmi táblákról, ezzel hivatalosan életbe lépett az új forgalom a város e részében. Eszerint a Sajtó utcában a forgalom a Stadion utca felől a Bodor-hágó irányába, letérési lehetőséggel a Múzsák sétányra, mely a Benedek Elek felé egyirányú, az Egészség sétány pedig a Múzsáktól a Sajtó utca felé.