Méhnyakrák elleni újraoltás

2009. január 20., kedd, Közélet

A napokban megkezdték a negyedik osztályos lányok újraoltását, akik november végén, december elején megkapták az első injekciót humánpapilloma-vírus ellen. Háromszéken 1298 kislányt kellett volna beoltani, a szülők elutasítása következtében azonban csak 136-an kapták meg a védőoltást.

A sikeretlen oltási kampány miatt (országosan 2,57 százalékos részvételt jegyeztek a megcélzott korcsoportban, amiért az egészségügyi minisztérium szerint a rosszul szervezett tájékoztatás okolható) a szaktárca elhalasztotta a kampányszerű oltást, de a megyei közegészségügyi igazgatóság tegnapi tájékoztatása szerint, akik lemaradtak az első szakaszban, de meggondolták magukat, kérhetik a beoltást, ez esetben a szülők felelőssége, hogy kövessék, megfelelő időben kapja meg gyermekük a két újraoltást, ugyanis számukra a harmadik injekció a nyári vakáció időszakában esedékes, míg a többieket májusban oltják harmadszor. Az Európai Nőgyógyá­szati Társaság a január 19—25. közötti időszakot a méhnyakrák elleni küzdelem hetének nyilvánította. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-01-20: Közélet - x:

Iskolakörzetek laza szigorúsággal (Kezdődik az iratkozás első osztályba) — Fekete Réka

Tavaly már első nap hajnalától sorban álltak a Váradi József-iskola előtt
Sok év után először újból iskolakörzetek szerint történik a beiskolázás Sepsiszentgyörgyön, de a második szakaszban át lehet iratkozni más iskolák szabadon maradt helyeire. Háromszék öt városában harmincöt magyar és húsz román tannyelvű első osztály indul szeptemberben, falun a gyermeklétszám szerint alakítják ki az önálló, illetve összevont osztályokat.
2009-01-20: Közélet - x:

Működik az új villanyrendőr

A múlt év utolsó napjaiban a sepsiszentgyörgyi Olt utca és Grigore Bălan út kereszteződésében felszerelt villanyrendőr — néhány heti figyelmeztető sárga villogást követően — a hét végétől rendesen üzemel.