Vidéken erőszakosabbak

2009. január 20., kedd, Közélet

A falun elkövetett erőszakos bűncselekmények száma tavaly meghaladta a városiakét — derül ki a megyei rendőr-főkapitányság év végi mérlegéből. Összesen hét emberölés történt, ebből öt vidéken.

Ezek többsége családon belül, ittas állapotban, hirtelen támadt veszekedés következményeként. Öt gyilkossági kísérletet is jegyeztek, ezek egyike sem családon belüli, ám négy szintén falun történt, ugyancsak ittas állapotban, az elkövető hirtelen felindultságában erőszakoskodott. Tavaly tizennégy rablást vizsgált ki a rendőrség, ezek zöme, tizenkettő városon történt. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-01-20: Közélet - x:

Szemerja új forgalmi rendje

Tegnap levették a műanyag fóliákat a Szemerja negyedben múlt hét folyamán felszerelt forgalmi táblákról, ezzel hivatalosan életbe lépett az új forgalom a város e részében. Eszerint a Sajtó utcában a forgalom a Stadion utca felől a Bodor-hágó irányába, letérési lehetőséggel a Múzsák sétányra, mely a Benedek Elek felé egyirányú, az Egészség sétány pedig a Múzsáktól a Sajtó utca felé.
2009-01-20: Közélet - x:

Elégedetlenek a sízők

A Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdő sípályája hóhiány miatt használhatatlan. A hobbisízők többsége ki sem megy a közeli üdülőtelepre, inkább valamelyik Prahova-völgyi, jóval drágább lehetőséget választja.