Elégedetlenek a sízők

2009. január 20., kedd, Közélet

A Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdő sípályája hóhiány miatt használhatatlan. A hobbisízők többsége ki sem megy a közeli üdülőtelepre, inkább valamelyik Prahova-völgyi, jóval drágább lehetőséget választja.

Vannak azért néhányan, akik az elmúlt hét végén is — a működő felvonót kihasználva — kimerészkedtek, de a jeges-köves pályát felszerelésük bánja. S az elégedetlenség kérdést szül: miért nem lehet végre beszerezni például a hóágyúkat, amikor az utóbbi évek hóviszonyai nálunk is a szárazabb teleket vetítik előre? (Ferencz)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-01-20: Közélet - x:

Vidéken erőszakosabbak

A falun elkövetett erőszakos bűncselekmények száma tavaly meghaladta a városiakét — derül ki a megyei rendőr-főkapitányság év végi mérlegéből. Összesen hét emberölés történt, ebből öt vidéken.
2009-01-21: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

A magyar kultúra napja
* A Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából csütörtökön 18 órától előadást és koncertet szervez a Gábor Áron Teremben. Dr. Palló Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese Magyar Nobel-díjasok és társaik címmel tart előadást. Utána a marosvásárhelyi Tiberius kvartett hangversenyezik. Műsoron: Bartók Béla: VI. vonósnégyes, Johannes Brahms: c-moll vonósnégyes op. 51 no. 1.