Tizenhat év után találta meg ­halottnak hitt lányát

2009. január 22., csütörtök, Család

Belgrádban talált rá tizenhat éve eltűnt s már halottnak hitt lányára egy bosnyák férfi. A kelet-boszniai Capardéban lakó Muhamed Becirovic a boszniai háború idején, 1992-ben veszítette el a feleségét, valamint négy- és egyéves lányát. A Vöröskereszt segítségével próbált nyomukra akadni, de a kutatás tizenhat éven át eredménytelen volt. Nemrég azonban a Németországban élő és dolgozó Becirovicot arról értesítették, hogy 1991-ben született kisebbik lányát sikerült megtalálni.

Senida valamilyen módon a szerémségi Sremska Mitrovica árvaházába került, s onnan fogadta örökbe egy belgrádi házaspár, Zivka és Zivan Jankovic. Mila Jankovic néven nevelkedett a szerb fővárosban mindaddig, amíg a Vöröskereszt munkatársai rá nem akadtak, s DNS-vizsgálatokkal is igazolták, hogy valójában az elveszettnek hitt Senida Becirovic.

A lány jelenleg Capardéban, rokonainál van, igyekszik hozzászokni a gondolathoz, hogy más, mint akinek eddig hitte magát, s készül rá, hogy csatlakozzon Németországban élő édesapjához. A lányát vesztett Jankovic házaspár a FoNet hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy elfogadja döntését, bármi legyen is az.

(MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-22: Család - x:

Meg lehet tanulni (Szépségpraktikák) — Jánosi Anna Mária

Mindenki szeretne jól kinézni. Arcbőrünk milyenségét, öregedési folyamatát sok minden befolyásolja. Elsősorban az örökölt tulajdonságok, majd az idő során bekövetkező külső-belső tényezők jó és rossz hatásai. A gondozott, szép arcon nincs mitesszer, pattanás, zsírcsomó, hölgyeknél kimondottan előnytelen a bajusz, szakáll vagy a bozontos szemöldök. Kozmetikai eljárásokkal ezek a kellemetlenségek javíthatók vagy eltüntethetők. Ha megszűntek e hibák, egy jó smink segítségével éveket fiatalodhatunk!
2009-01-22: Kultúra - x:

Acta Siculica, 2008 (Múlt és jelen székelyföldi szórásban) — Kisgyörgy Zoltán

Hétszáz oldalon a lehető legizgalmasabb és főleg a Székelyföld megismerését szolgáló siculicákat kínál a tudományos világ iránt érdeklődők számára a Székely Nemzeti Múzeum kiadványsorozatának legújabb, minőségi papírra nyomott évkönyve, címlapján a Kós Károly tervezte múzeumi pecsét-címerrel.