James Bond módra

2009. január 27., kedd, Magazin

Tengeralattjáró-repülőgéppel szeretné kiegészíteni arzenálját a Pentagon, az amerikai védelmi minisztérium. Az erre vonatkozó pályázatot a DARPA ügynökség írta ki, amely a csúcstechnológiák védelmi alkalmazásaival foglalkozik, és többek között az internet kezdeményezője is volt.

A James Bond-filmek fantáziadús találmányaihoz méltó új hadi eszköznek képesnek kell lennie arra, hogy repüljön, viharos tengeren hajózzon, és a mélybe is lemerüljön, nevezetesen abból a célból, hogy kis egységeket juttathasson el rendeltetési helyükre a tengerpartok mentén. A kiírás szerint a hibrid jármű repülési távolságának el kell érnie az 1850 kilométert, 185 kilométert kell megtennie a tengeren, és huszonkettőt a tenger alatt, vagy kombinálnia kell a három közlekedési módot, nyolc emberrel a fedélzetén. A műszaki különlegességet az jelenti, hogy a szerkezetnek elég könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy repülhessen, de elég nehéznek is, hogy a víz alá merülhessen. A DARPA maga is rámutatott, hogy a tengeralattjáró és a repülőgép tervezési követelményei homlokegyenest ellenkeznek egymással.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-27: Magazin - x:

A nevetés karcsúsít

Egyórányi intenzív nevetéssel legalább annyi kalóriát lehet elégetni, mint harmincpercnyi súlyemeléssel ― állapították meg brit kutatók. Véleményük szerint a nevetés annyira képes megmozgatni az emberi szervezetet, mint egy kisebbfajta aerobikgyakorlat: gyorsabbá teszi a szívverést, élénkíti a vérkeringést az egész testben. Nevetéskor a mellkas megemelkedik és visszahúzódik, ami a gyomorizmokat keményebb munkára készteti, és ezáltal erősíti.
2009-01-27: Magazin - x:

Bírót lefütyülő papagáj (Hogy mik vannak!)

Papagáj okozott tökéletes zűrzavart egy focimeccsen Nagy-Britanniában: állandóan utánozta a bíró füttyét, a játékosok meg mindig engedelmesen megálltak a sípszóra.