Kutya mint reklámhordozó

2009. január 27., kedd, Magazin

Kutyákon hirdet egy novoszibirszki cég: méretre varr téli kezeslábasokat a jelentkező gazdák kedvenceinek, ráteszi a megrendelő hirdetését, s még fizet is valamit a gazdiknak. A kutya fajtája nem játszik szerepet, az egyetlen feltétel, hogy legalább naponta kétszer vigyék sétálni a reklámmal együtt.

Oroszországban is hatalmas pénzeket költenek a gazdik házi kedvenceikre, s egy jobb állatkereskedésben nem csupán eledel és játékszer kapható kutyáknak, macskáknak, rágcsálóknak és madaraknak, hanem az eböltözetek hatalmas választékát is kínálják a sportos hétköznapitól az estélyi holmikig, sőt, a farsangi jelmezekig. Ezt a trendet lovagolja meg a novoszibirszki vállalat, amelynek reklámjait már mintegy százötven négylábú sétáltatja Szibéria legnagyobb városában, de a cél a gyümölcsöző tevékenység kiterjesztése egész Szibériára, majd később tovább is.

Az ötletet reklámlélektanilag is jól megalapozták: eszerint a kutyák természetes bájuknál fogva csakis pozitív érzelmeket keltenek az emberekben, akik nézik őket meg a rajtuk lévő reklámhacukát, így bizton lehet arra számítani, hogy az eben látott reklám az abban ajánlott termék vagy szolgáltatás megvásárlására indítja őket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-27: Magazin - x:

Szaporodnak a vadtevék Kínában

Nagyjából ötszázra növekedett a nyugat-kínai Hszincsiang tartományban a vadtevék száma, így a világon élő vad kétpúpúak nagyjából fele található meg már az egykori atomkísérletek vízben rendkívül szegény vidékén ― közölte az állami sajtó.
2009-01-27: Közélet - x:

Üsd, vágd, nem apád! - Magyari Lajos

A romániai magyar közéletet újfent átjárja a kíméletlen marakodás szelleme. Az ellentétek a leglátványosabbak az RMDSZ kebelében — ezek a leginkább mediatizáltak is! —, s elég két példát említeni itt.