Rendezvényszervező iroda nyílik - Váry O. Péter

2009. január 27., kedd, Közélet

Sepsiszentgyörgy és Háromszék önkormányzata, illetve az alárendeltségükbe tartozó művelődési intézmények közös rendezvényszervező iroda létrehozásáról döntöttek — közölte Antal Árpád András polgármester.

Az iroda három alkalmazottal működik majd, a Tamási Áron Színház két, a Háromszék Táncegyüttes egy munkatársát adja, helye a színház mellett, a megyei önkormányzat európai információs központja által elfoglalt helyiségben lesz, működését várhatóan márciusban kezdi el.

Az iroda rendeltetése a jegyárusítás mellett a művelődési események összehangolása és a közönségszervezés, de foglalkozik a kulturális intézmények népszerűsítésével, kulturális eseményeket reklámozó plakátok szórásával az e célra fenntartott zárt hirdetőtáblákon, melyeket a tervek szerint Sepsiszentgyörgy minden negyedében, illetve a megye többi városában is felállítanak. Az irodát felszerelik nyomdagéppel is, a külföldön bevált mintára helyben nyomtatja a rendelt belépőjegyeket, hátulját reklámfelületnek szándékoznak használni, ezzel is növelve a rendezvényt szervező intézmény bevételeit. A későbbiekben az irodában az on-line jegyvásárlást is be szeretnék vezetni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-01-27: Közélet - x:

Közösen szervezik a március 15-i ­ünnepséget - Farkas Réka

Közösen szervezi az MPP és az RMDSZ a sepsiszentgyörgyi március 15-i ünnepséget. Tóth-Birtan Csaba városi RMDSZ-elnök válaszolt az MPP kezdeményezésére, jónak nevezte a közös ünneplést és követhetőnek a pár éve elkezdett gyakorlatot.
2009-01-27: Közélet - x:

Biztonság-ellenőrzés az iskolákban

A rendőrség és a csendőrség az iskolák környékén többször járőröztet, ellenőrzik az éjszakai őrzőszolgálatot, és megkérdezik a diákokat, mit tudnak az otthonuk, az iskola, illetve a játszóterek védelmét szolgáló biztonsági előírásokról.