Biztonság-ellenőrzés az iskolákban

2009. január 27., kedd, Közélet

A rendőrség és a csendőrség az iskolák környékén többször járőröztet, ellenőrzik az éjszakai őrzőszolgálatot, és megkérdezik a diákokat, mit tudnak az otthonuk, az iskola, illetve a játszóterek védelmét szolgáló biztonsági előírásokról.

Az elmúlt napokban Sepsiszentgyörgyön két kapust rajtakaptak, hogy szolgálati idő alatt aludt, megbüntették őket, tíz iskolában azt ellenőrizték, hogy kik járnak be tanítási idő alatt. Szerdán huszonhat kézdivásárhelyi közélelmezési egységben és bárban ellenőriztek, tizenkét tanulót tanítási idő alatt igazoltattak, a fiatalok indokolatlanul hiányoztak az órákról, iskoláikat pedig írásban tájékoztatták a lógásról. A megyei tanfelügyelőség tájékoztatást kért a megye iskoláitól a biztonsági intézkedések betartásáról, városon a kapusok, falun a faluőrség helyzetéről és arról, észleltek-e agressziót egységükben. A kampányszerű ellenőrzés országos akció része, melyet az elmúlt időszakban több iskolában észlelt erőszakos cselekmények után indítottak. A fokozott ellenőrzést egyelőre meghatározatlan ideig folytatják a megye egész területén. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-01-27: Közélet - x:

Rendezvényszervező iroda nyílik - Váry O. Péter

Sepsiszentgyörgy és Háromszék önkormányzata, illetve az alárendeltségükbe tartozó művelődési intézmények közös rendezvényszervező iroda létrehozásáról döntöttek — közölte Antal Árpád András polgármester.
2009-01-27: Közélet - x:

Vonat gázolt el egy diáklányt

Szombaton 13 óra 10 perckor egy gyorsvonat halálra gázolta V. Szendét, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium X. osztályos tanulóját.