Női kosárlabda, EuroligaMagyarországon vendégszerepelnek

2024. január 18., csütörtök, Sport

Tovább folytatja első Euroliga-szereplését a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely ma 19 órától a DVTK Miskolc vendégeként lép pályára az öreg kontinens legrangosabb női kosárlabda-klubsorozatának 12. fordulójában. A házigazdák a tabella második, míg a zöld-fehérek az A-csoport hetedik helyéről várják az esti magyar–székely összecsapást.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 12. fordulójában újabb magyar–székely párharcra kerül sor, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC ma 19 órától a DVTK Miskolc otthonában vendégeskedik. A kör zárómérkőzésére mindkét csapat vereséggel hangolt: a Zoran Mikes edzette lányok múlt szerdán hazai környezetben csak megszorongatni tudták, legyőzni azonban már nem a spanyol Valencia Basket Club alakulatát (61–71), míg a Völgyi Péter irányította együttes meglepetésre 19 pontos vereségbe szaladt bele a Polski Cukier AZS UMCS Lublin otthonában (37–56). A két gárda október 31-én találkozott legutóbb egymással, a Sepsi Arénában lejátszott meccsen a DVTK 80–68 arányban diadalmaskodott.

A zöld-fehérek két győzelem mellett kilenc vereséget könyveltek el eddig a legrangosabb európai klubsorozat aktuális idényében, és 13 pontos hozománnyal az A-csoport hetedik pozíciójából utaztak Magyarországra, míg a sokáig veretlen házigazdák 8/3-as győzelem-vereség mutatóval és 19 ponttal a tabella második helyén állva fogadják a háromszékieket.

Mindkét csapat pályára lépett a hétvégén, és mindkettő sikerrel zárta soros bajnokiját. A DVTK 71–65-re nyerte meg a 2022-ben Euroliga-győzelmet ünneplő Sopron Basket elleni rangadót, és hibátlan mérleggel vezeti a magyarországi pontvadászat rangsorát. A Sepsi-SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga 9. fordulójában örök riválisához, a Târgoviștéhoz látogatott, ahol egy kiélezett összecsapás végén 70–61 arányban győzedelmeskedett, és akárcsak esti vendéglátója, százszázalékos teljesítménnyel áll a hazai rangsor élén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 208
szavazógép
2024-01-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-01-18: Sport - :

Két helyszínen is kitettek magukért (Alpesi sí)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club síszakosztálya 12 sportolóval két helyszínen tette próbára magát. Január 12. és 14. között Szebenjuharos és Straja adott otthont utánpótlás-viadaloknak, ezeken a háromszéki sízők négyszer is dobogóra állhattak.