Kézilabda, Európa-bajnokságNyolcgólos győzelem Izland ellen

2024. január 18., csütörtök, Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott veretlenül, két ponttal jutott középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel kedden 33–25-re diadalmaskodott Izland felett a csoportkör utolsó fordulójában Münchenben. A kölni középdöntőben ma 16.30-tól Ausztria, szombaton 19 órától Horvátország, hétfőn 21.30-tól a házigazda Németország, szerdán 19 órától pedig az olimpiai címvédő Franciaország ellen játszik a nemzeti együttes.

  • Ünnepelnek a magyar válogatott játékosai. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt
    Ünnepelnek a magyar válogatott játékosai. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Mindkét oldalon hatékonyan működött a védekezés, a 10. percben egy összefejelés után Sipos Adrián rövid időre kiszállt a játékból, később pedig Bánhidi Bence piros lapot kapott. A cserejátékosok remekül kapcsolódtak be a mérkőzésbe, emiatt az ellenfél időt kért (10–7). Az izlandi csapat kiválóan felkészült a rivális beálló­játékára, ám a magyar gólok átlövésekből és betörésekből jöttek. A játékrész közepén hét percig nem talált be a magyar együttes, azonban az izlandi gárda ezt nem tudta kihasználni. Chema Rodríguez legénysége három és fél perccel az első félidő vége előtt még négy góllal vezetett, a szünetben pedig 15–13 volt az állás. A magyar alakulat a második felvonás elején két irányítóval támadott, és mindezt olyan remekül tette, hogy hamarosan már öt góllal vezetett. A 41. percben jött a második izlandi időkérés, ugyanis a magyarok támadásban és védekezésben is rendkívül felkészültnek tűntek (24–18). Palasics Kristóf remekül védett, nyolc percig nem kapott gólt, ám aztán az ellenfél sorozatban háromszor betalált (29–23). A magyar válogatott kilábalt a hullámvölgyből és a vártnál sokkal magabiztosabb játékkal győzött.

A C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Izland 3, 3. Monte­negró 2, 4. Szerbia 1.

A középdöntő állása: * I. csoport: 1. Magyarország 2 pont, 2. Franciaország 2, 3. Ausztria 1, 4. Horvátország 1, 5. Németország 0, 6. Izland 0 * II. csoport: 1. Dánia 2 pont, 2. Svédország 2, 3. Szlovénia 2, 4. Hollandia 0, Norvégia 0, Portugália 0.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 203
szavazógép
2024-01-18: Sport - :

Két helyszínen is kitettek magukért (Alpesi sí)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club síszakosztálya 12 sportolóval két helyszínen tette próbára magát. Január 12. és 14. között Szebenjuharos és Straja adott otthont utánpótlás-viadaloknak, ezeken a háromszéki sízők négyszer is dobogóra állhattak.
2024-01-18: Sport - :

Chicherit nyerte a szakaszt, Loeb közeledett Sainzhoz (Dakar-rali)

A Toyotával versenyző francia Guerlain Chicherit, Alex Winocq duó nyerte az autósok mezőnyében a Szaúd-Arábiá­ban zajló 46. Dakar-rali tizedik, szerdai szakaszát, melyen az összetettben élen álló spanyol Carlos Sainz több mint hét percet veszített eddigi előnyéből az őt üldöző Sebastien Loebbel szemben.