AtlétikaNyíregyházán kezdték az évet

2024. január 31., szerda, Sport

Három egyéni csúcsot döntöttek meg a megyeszékhelyi Sepsi ISK sportolói, akik az elmúlt hét végén ott voltak a nyíregyházi nyílt fedett pályás verseny legfrissebb kiírásán. A Révész Katalin és Horovitz Hanna által felkészített 13 fős csapatból remek eredményével Szabó Anita, Bajkó Bernadett és Nagy Nóra tűnt ki.

  • Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub
    Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub

Nagyszerű szervezés mellett fantasztikus eredmények születtek az elmúlt hét végén Nyíregyháza fedett pályás versenyén, ahol több nemzet atlétái mérték össze ismét tudásukat. A népes mezőnyben ott volt a megyeszékhelyi Sepsi ISK tizenhárom sportolója is – Aczél Zsófia, Bajkó Bernadett, Szabó Anita, Nagy Dorottya, Nagy Nóra, Kovács Dorka, Kovács Kata, Amalia Spătar, Teodora Acatrinei, Muntyán Ivett, Bokor Kristóf, Incze Kristóf és Lucian Țifrea –, akik egyéni csúcsaik megdöntése mellett Balkán- és Európa-bajnoksághoz szükséges kvalifikációs idők, szintek elérését tűzték ki célként.

Együttesünkből mindannyian kitettek magukért, és három új rekordot is jegyeztek a háromszéki futók: a 2010-ben született Szabó Anita 800 méteren 2:28.98 percre javította eddigi legjobbját; az ugyancsak 2010-ben született Bajkó Bernadett szintén 800 méteres síkfutásban tette próbára magát, és 2:35.12 perces idővel új egyéni csúcsot állított fel, akárcsak a 2013-as korosztályhoz tartozó Nagy Nóra, aki a 200 méteres sprintet 32.33 mp alatt tudta le. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 228
szavazógép
2024-01-31: Sport - :

Húsz dobogós helyezés Csíkszeredából (Műkorcsolya)

Szombaton és vasárnap a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont a román szakszövetség égisze alatt megtartott műkorcsolya AMPB Kupának, amelyen a Kézdivásárhelyi SE és a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek közös csapatának sportolói összesen húsz helyezést – négy első, nyolc második és nyolc harmadik – értek el.
2024-01-31: Sport - :

Marco Rossi az Európa-bajnokság után is marad (Labdarúgás)

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke szerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a jövője a nyári Európa-bajnokságot követően is biztosított a nemzeti csapat élén.