Terjed a kanyaró

2024. január 31., szerda, Belföld

Tavaly január 1-jétől idén január 28-áig 4205 kanyarós megbetegedést és a vírus okozta hat halálesetet jelentettek Romániában – közölte tegnap az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az elmúlt héten 459 új megfertőződést és két halálesetet jegyeztek. Az eddigi összesen 4205 megbetegedést 39 megyéből és a fővárosból jelentették. A legtöbb esetet Brassó (892), Maros (849), Kolozs (205), Giurgiu (212) megyében és Bukarestben (590) jegyzik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 226
szavazógép
2024-01-31: Belföld - :

Korszerű vonatok

A szállításügyi minisztérium eddig 9,9 milliárd lej értékben írt alá szerződéseket új vasúti szerelvények beszerzéséről – jelentette ki tegnap Sorin Grindeanu.
2024-01-31: Világfigyelő - :

Orbán Viktor elítéli Brüsszel zsarolását

Kompromisszumos ajánlatot tett Magyarország az Európai Unió tagállamainak Ukrajna finanszírozására – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Le Point francia hetilap weboldalán tegnap megjelent interjúban. A kormányfő közlése szerint a javaslat fogadtatása nem volt pozitív; ha a tagállamok nem értenek egyet olyan kérdésekben, mint a háború, a migráció, a gender, azonnal imperialista reakciót tapasztalnak Brüsszelből, és zsarolásnak vetik őket alá.