Korszerű vonatok

2024. január 31., szerda, Belföld

A szállításügyi minisztérium eddig 9,9 milliárd lej értékben írt alá szerződéseket új vasúti szerelvények beszerzéséről – jelentette ki tegnap Sorin Grindeanu.

  • Sorin Grindeanu. Fotó: gov.ro
    Sorin Grindeanu. Fotó: gov.ro

A szállításügyi miniszter tájékoztatása szerint 119 elektromos szerelvény és 16 elektromos mozdony megvásárlásáról kötöttek eddig szerződést, de a tárcavezető szerint feltétlenül szükséges a teljes vasúti járműpark felújítása, hiszen több mint húsz éve nem vásároltak új vonatokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 222
szavazógép
2024-01-31: Belföld - :

Hat százalék alatt

Románia 2023-as GDP-arányos költségvetési hiánya 5,68 százalék lett – közölte tegnap a pénzügyminisztérium. Ez alig valamivel alacsonyabb a 2022-es, 5,76 százaléknál, és meghaladja a költségvetésben eredetileg kitűzött 4,4 százalékot.
2024-01-31: Belföld - :

Terjed a kanyaró

Tavaly január 1-jétől idén január 28-áig 4205 kanyarós megbetegedést és a vírus okozta hat halálesetet jelentettek Romániában – közölte tegnap az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).