KézdivásárhelyTámogatják a kultúrát, a sportot és az ifjúságot

2024. február 15., csütörtök, Közélet

Akárcsak az előző esztendőkben, Kézdivásárhely helyi tanácsa idén is meghirdette a céhes városban bejegyzett és itt működő civil szervezeteknek – egyesületeknek, alapítványoknak, nonprofit szervezeteknek – és oktatási intézményeknek szóló pályázatát. Az önkormányzat idén 100 000 lejjel támogatja a kulturális, sport- és ifjúsági rendezvények megszervezését. Ebből az összegből 45–45 ezret a kulturális és sportrendezvényekre, tízezret pedig az ifjúsági programok számára különítettek el.

  • A kézdivásárhelyi városháza. Fotó: Iochom István
    A kézdivásárhelyi városháza. Fotó: Iochom István

Tavaly 27 civil szervezet 32 pályázatot nyújtott be, amelyek közül az öttagú különbizottság 29 projektet részesített résztámogatásban. Egy fontos kitét, hogy résztámogatásra csak azon civil szervezetek pályázhatnak, amelyeknek nincs semmiféle tartozásuk a helyi tanács és az állam felé, és alapító okiratukban szerepel az a tevékenység, amelyre pályáznak. A helyi tanács kizárólag csak a város területén megszervezésre kerülő rendezvényeket támogatja. A pályázati iratcsomónak tartalmaznia kell a szervezet adatait és eddigi tevékenységeinek bemutatását, a rendezvény költségvetését és leírását, illetve a helyi tanács és az adóhatóság által kiállított bizonylatokat. A pályázóknak ugyanakkor vállalniuk kell a tízszázalékos önrészt.

Nyertes pályázat esetén a megítélt összeget a szerződés megkötése és az elszámolás leadása után folyósítja az önkormányzat. Ehhez a rendezvényt követő tíz napban be kell nyújtani egy jelentést a tevékenységről, a számlákat pedig – amelyek nem lehetnek 90 napnál régebbiek – legkésőbb december 15-ig lehet leadni a hivatalban.

A pályázók március 19-én 15 óráig nyújthatják be az igényléseket a polgármesteri hivatal iktatójában. A szükséges iratok teljes listája, a formanyomtatványok és a kitöltendő dokumentáció letölthető az önkormányzat honlapjáról. A határidőn túl érkezett és hiányos pályázatokat az értékelőbizottság érvénytelennek tekinti. További felvilágosítás és segítségnyújtás a 0730 600 311-es vagy a 0267 361 974-es telefon 115-ös belső számán, illetve az alpolgármesteri kabinetben Gyergyai Bettinától igényelhető.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2024-02-15: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Hétnapos lesz a városünnep (Szent György Napok, 2024)

Színházi előadással rajtol április 22-én, hétfőn, április 28-án, vasárnap pedig a Csík zenekar és meghívottja, Karácsonyi János koncertjével zárul az idei Szent György Napok. Sepsiszentgyörgy 31. alkalommal sorra kerülő városünnepén az első négy nap a kultúráé, a háromnapos hétvége pedig a szabadtéri rendezvényeké, amelyeket a megújult Székely Nemzeti Múzeum és a Kónya Ádám Művelődési Ház kertje között helyeznek el.
2024-02-15: Közélet - :

Hídfőnek ütközött

Lesodródott az úttestről és hídfőnek ütközött egy személygépkocsi kedden reggel a nagyborosnyói bekötőúton.