Tudnivalók az elektromos fűtőtestekről /X/

2024. február 15., csütörtök, Magazin

Egyre többen választanak otthonukba elektromos fűtőtestet, azonban mivel a kínálat hatalmas, sokszor nehéz eldönteni, melyik modell lenne a legmegfelelőbb. Ráadásul az egyes darabok különféle funkcióval is rendelkeznek, ezeket is érdemes áttanulmányozni a vásárlás során.

Cikkünkben éppen ezért összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, ha elektromos fűtőtest vásárlásán gondolkodunk.

Nézzük végig a kínálatot!

Válasszunk egy webáruházat, ahol nagy a kínálat, és nézzük meg, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az egyes fűtőeszközök. A Homelux elektromos fűtőtestjeinek kínálatában hősugárzót, konvektort, fűtőpanelt egyaránt találunk.

Ezek közül is a falra is szerelhető változatok a legkeresettebbek. Ha nem tudjuk, otthonunkba melyik lenne az ideális, kérjük ki az ügyfélszolgálat segítségét.

Tekintsük meg a paramétereket!

Egy jó webáruház honlapján minden fontos információt feltüntetnek a termékről: mekkora, milyen a súlya, színe, miből készült, stb. Az a tökéletes, ha további részletek is olvashatók a működtetéssel kapcsolatban, és még jobb, ha fényképek is segítik a vásárlót a döntésben.

A fent említett webáruház esetében nem lehet okunk panaszra, hiszen a terméklapokon minden lényeges tudnivalót megtalálhatunk. Itt el lehet olvasni, milyen extrákkal vannak felszerelve az egyes elektromos fűtőtestek, így könnyen el tudjuk dönteni, melyiket válasszuk otthonra. Nézzünk néhány lehetőséget!

Nyitott ablak érzékelése

Költséghatékonyságot növelő funkció, ha egy fűtőtest rendelkezik nyitott ablakot érzékelő szenzorral: ez esetben magától leáll, nem növeli tovább az áramszámlát feleslegesen. Beállíthatjuk, hogy hány Celsius-fok esése után kapcsoljon ki a panel, illetve azt is, hogy mikor kapcsoljon vissza.

Felesleges működtetni a készüléket, ha épp szellőztetünk, ezzel a funkcióval pedig elérhető, hogy az energiahatékonyság teljesüljön.

Időzítés

Egy másik remek dolog, ha időzítővel is rendelkezik az elektromos fűtőtest: így beállíthatjuk, mikor induljon el a fűtés, mikor kapcsoljon le. Nem kell egész nap működtetni a készüléket, előre beprogramozhatjuk, hogy hazatérésünk előtt kezdjen csak fűteni, ezáltal jó meleg szoba várjon minket.

Wi-Fi funkció

A Wi-Fi-vel is szabályozható elektromos radiátorok, panelek igényeink szerint teljesítenek: ha eltérő időpontokban érünk haza, akkor ilyet célszerű választani, hiszen akár a munkahelyről való indulás előtt egy gombnyomással megadhatjuk, hogy kapcsoljon be a fűtőtest. Ezzel is kíméljük a pénztárcánkat, csökkentjük a rezsiköltségeket.

Gyerekzár

Sok esetben a gyerekzár is hasznos lehet: ez megakadályozza, hogy a kisebb gyermekek megnyomjanak valamit a paneleken. A csöppségek nem tudják így módosítani a beállításokat sem direkt, sem véletlen.

IP védelem

Még egy fontos dolgot nézzünk meg a vásárlás előtt: ez pedig az, hogy a készülék mekkora IP védelemmel van ellátva. Fürdőszobába csak olyan elektromos fűtőtestet válasszunk, amely kellően biztonságosan működtethető ebben a helyiségben. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 797
szavazógép
2024-02-15: Közélet - Hecser László:

Felnőttként érettségiznének (Erdővidék)

Öt év után januártól könnyűipari technikusi szakkal esti tagozat indult a Baróti Szabó Dávid Középiskolában. A két és fél éves oktatásra jelentkező huszonhét diák életkora igencsak változó – húszévestől bő negyvenévesig terjed a szórás –, de közös bennük, hogy nem csak a tizenkét osztályt akarják elvégezni, hanem érettségiznének is.
2024-02-15: Magazin - :

Egy egyedi telefontok különlegessé tesz téged! /X/

Mi az a tárgy, ami nagy valószínűséggel ott van minden embernél reggeltől estig? Bizony: a mobiltelefon. Ez az eszköz napjainkban elmaradhatatlan kiegészítő, és tudtunkon kívül is jellemez bennünket.