Félsziget FesztiválAz ötödik rajt

2007. július 26., csütörtök, Közélet

Marosvásárhelyen immár ötödik alkalommal rendezik meg a Félsziget Fesztivált, mely évről évre egyre színvonalasabb és érdekesebb. Tegnap, a fesztivál első napján benépesült a sátortábor, a percről percre növekvő tömeg már az esti koncertekre és fergeteges bulira készülődött.

Tette ezt mindenki saját belátása szerint: egyesek a vízben vagy a medence szélén várták az estét, mások a sörsátrak árnyékába húzódva hideg itókákat kortyolgattak, többen habpartin melegítettek a soron következő öt napra, de voltak, akik kipróbálták a bungee jumpingot. A nap talán legvártabb pillanata az Ákos-koncert volt. A magyarországi előadó a Félszigetre legújabb, Még közelebb című albumát hozta el. A Bonanza Banzai együttes énekeseként közismerté vált Ákos mellett tegnap fellépett még a magyarországi Tankcsapda, illetve a Quimby, a hazai Direcţia 5, a Sarmalele Reci (hogy csak a legjobbakat említsük).

Az ötödik Félsziget talán legrangosabb meghívottja a magyarországi LGT együttes, mely vasárnap este lép a nagyérdemű elé. A legendás magyar csapat idén jubilál, hiszen harminc éve annak, hogy utoljára hazánkban koncertezett. A zene mellett a Félsziget szervezői más programokkal is előrukkoltak: napközben mintegy kétszáz szabadidős és kulturális rendezvény, esemény várja a kíváncsiskodókat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2007-07-26: Közélet - Farkas Réka:

Ki menti meg, ami menthető? (Tollraforgó)

Szinte napi rendszerességgel üt ki tűz a megye egyik vagy másik pontján, öngyulladás, emberi felelőtlenség okozza a lángokat, melyek a szárazság és kánikula miatt villámgyorsan terjednek.
2007-07-26: Közélet - Fekete Réka:

Falun is vesznek vért

Az egymás melletti települések családorvosainak egyeztetniük kell, hogy mikor hívják a lakosságot vérvételre, és így a hűtőtáskával felszerelt autó a térségben egyszerre több faluból begyűjti az egészségfelmérő programban előírt vizsgálatokhoz szükséges vért.