Mi, hol, mikor

2009. február 4., szerda, Mi, hol, mikor?
Színház

Sepsiszentgyörgyön a kultúrpalotában közkívánatra ma 19 órától újra fellép a Hahota Színtársulat Kabaré Expressz 2. című zenés szilveszteri műsorával, csütörtökön 19 órától a Miskolci Nemzeti Színház művészei mutatják be Cintányéros cudar világ című operettmusical előadásukat.

Jegyek a kultúrpalota pénztáránál válthatók, jegyrendelés a 0267 313 210-es telefonon.

Farsang

* A sepsiszentgyörgyi Reménység Nyugdíjas Klub tagjai pénteken 16 órától tartják hagyományos farsangi mulatságukat. Lesz jó zene, álarcos felvonulás, vidám jelenetek, tombola.

* A sepsiszentgyörgyi Zsibongó Játszóház pénteken 17 órától farsangi mulatságot szervez óvodásoknak és kisiskolásoknak a Csíki utca 130/A szám alatt. A legjobb jelmezeket díjazzák.

Fotópályázat

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium Diáktanácsa Nyár a télben címmel fotópályázatot hirdet. Benevezési hataridő: február 9-én 12 óra. Részletek: www.diakmikes.extra.hu/foto.

Jótékonysági bál

Az alsócsernártoni művelődési otthonban szombaton 21 órától jótékonysági bált tartanak Szőcs Balázs javára, akinek napi oxigénellátása 150 lejbe kerül. Belépti díj személyenként 5 lej. Szervező: a helyi IKE és IKA.

Röviden

Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi városi művelődési ház Holló Ernő Sajtóklubja ma 19 órától tartja évadnyitó találkozóját. Meghívottak a Kézdivá­sárhelyt megjelenő Székely Újság munkatársai: Sántha Attila elnök, Ambrus Ágnes felelős szerkesztő, Jancsó Katalin és Tóth László szerkesztő. Téma: Hol jelölte ki a Székely Újság a maga mozgásterét a háromszéki médiában? Házigazda: Matekovics János.

Táncház. Sepsiszentgyörgyön a városi művelődési házban a ma 20 órakor kezdődő táncházban Tőkés Zsolt és párja felcsíki táncokat tanít. Zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. A táncház éjjel egy óráig tart.

Gyűjtők klubja. A sepsiszentgyörgyi Hobbi Cserebereklub ma 16 órára a városi művelődési ház pinceklubjába vár minden szenvedélyes gyűjtőt (bélyeg, képeslap, telefonkártya, kártyanaptár, söralátét, szalvéta stb.).

Találkozó. Az Együtt a Rák Ellen Egyesület csütörtökön 18 órára a sepsiszentgyörgyi RomTelecom-épület gyűléstermébe várja tagjait, betegeket, hozzátartozóikat, minden érdeklődőt.

Fogadóórák. Szerkesztősé­günkben ma 13―15 óráig Balogh Klára jogtanácsos várja a jogi tanácsra szorulókat. A tanácsadás ingyenes. * Márton Árpád parlamenti képviselő pénteken 13 órától baróti (bányairoda, 3-as szoba) képviselői irodájában tart fogadóórát. Ké­rik az érdeklődőket, hogy előre jelezzék a fogadóórákon való részvételi szándékukat személyesen vagy a 0267 377 773-as, 0746 089 140–es telefonon.

Kedvezményes buszjegy. A sepsiszentgyörgyi Multitrans helyi szállítóvállalat jegyárudáiban megkezdte a kedvezményes gyűjtőjegytömbök árusítását. Egy tízjegyes tömb ára 10 lej, a húszjegyesé 20 lej.

Taggyűlések. A Magyar Polgári Párt közgyűlései: ma 18 órától Kézdivásárhelyen a Vigadóban, ma 17 órától Uzonban a Pünkösdi-kúriában, csütörtökön 19 óratól Kőröspatakon az unitárius egyház tanácstermében, pénteken 15 órától Bereckben, 18 órától Ozsdolán és Gelencén.

Áramszünet. Kézdivásárhelyen péntekig naponta 8―14 óráig az Állomás utcának az American Style vendéglő és a Szacsvai utca közti szakaszán, valamint a Nemere utcában, a 32-es és a 33-as udvartéren, holnap 10―13 óráig a Szabó Jenő és a Molnár Józsiás utcának az Állomás és a Dózsa György utca közti szakaszán, Kovásznán péntekig naponta 10―14 óráig a Ştefan cel Mare útnak az Alsó-Páva és a Cuza Vodă utca közötti szakaszán, valamint a Székely, az Alsó-Páva a Kovásznai Sándor, a Havadtői és a Butykák utcában szünetel az áramszolgáltatás.

Szemüveget találtak Sepsiszentgyörgyön a Tulipán utcá­ban. Tulajdonosa szerkesztősé­günkben délelőtt érdeklődjék.

Közlekedés

Hétfő délután fél négy körül értesítették a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy a Szabadság utcában súlyos baleset történt. Az előzetes nyomozás szerint egy hetvenéves nő nem a kijelölt helyen, vigyázatlanul próbált átmenni az úton, és egy szabályosan közlekedő gépkocsi elütötte. A gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit vizsgálják.

Kék fény

Fejbe ütötte a fiát. Hétfő délután négy óra körül értesítette a zágoni rendőröket B. Gheorghe helybeli lakos, hogy összeveszett a fiával, akit fejbe vert egy fejszével. A fiút a brassói kórházba kellett szállítani. A rendőrség megállapította, hogy a 64 éves apa és 29 éves fia több helybeli bárban együtt ivott, majd hazatérve az udvaron összevesztek, akkor került sor a tettlegességre. A fiú nagyon súlyos állapotban került kórházba. A rendőrök az apát előállították, és előzetes letartóztatását kérték a bíróságon minősített emberölési kísérlet gyanújával.

Házalók. Hétfőn a sepsiszentgyörgyi közrendészet átfogó akciót szervezett az illegális kereskedelem visszaszorítá­sá­ra. Az akció során huszonhárom személyt igazoltattak. Azonosították C. Marius (23) Ialomiţa megyei lakost, aki két motoros fűrésszel és két köszörűgéppel házalt. Mivel semmiféle engedélye, számlája nem volt, az árut elkobozták, az árust megbírságolták.

(Rendőrségi tájékoztató)

Ma 18 órakor: Sepsi BC—Kolozsvári U

Bajnoki kosárlabda-mérkőzésre kerül sor ma 18 órakor a Szabó Kati Sportcsarnokban, ahol a szentgyörgyi együttes a Szamos-partit fogadja. Az előző eredmények, a papírforma meg a kolozsváriak játékoskeretében történt változások — na, nem a javukra — egyértelműen hazai győzelmet sejtetnek. Nagyarányú győzelmet. Hinni merjük, él is a lehetőséggel együttesünk, s újabb győzelmével tovább élteti a szurkolók szívében, lelkében fellobbant, bajnoki címhez kötődő remény lángját. Sok sikert, leányok!

Köszönet

A B-osztályban szereplő Háromszék férfiválogatottja (Sepsiszentgyörgyi ISK+Kézdivásárhelyi SE) ezúton is köszönetet mond az ACIS Petrolservice vezérigazgatójának, ifjú Szőcs Rezsőnek az anyagi támogatásért. Nemes gesztusa példamutató. Köszönet érte és hála.

Kosárlabda-nagyüzem

A kézdivásárhelyi sportcsarnokban ma 9 órakor KSE U16—Románia U14-es válogatottja, pénteken 15 órakor KSE U16—Románia U14-es válogatottja, szombaton 9 órakor országos bajnoki mérkőzés az U14-es lány korosztályban: KSE—Temesvári Bega. (lénárt)

Bacon Kupa

A nagybaconi Súgó SE idén is megrendezte a hagyományossá vált Bacon Kupa asztalitenisz-versenyt. Két korosztályban került sor a viadalra. A 30 éven aluliak vetélkedőjét Bardocz László nyerte a kisbaconi Lakatos Lóránt és a nagybaconi Fazakas Loránd előtt, a 30 éven felüliek versenyének dobogósai: 1. Incze Béla, 2. Bardocz Attila, 3. Bartha Sámuel. A Súgó SE február 7-én megszervezi Kovászna megye felnőtt korosztályú amatőr asztaliteniszezőinek versenyét is. A rendezvény 10 órakor kezdődik a nagybaconi kultúrotthonban. Nevezni a helyszínen lehet, érdeklődni pedig Szabó Gábornál a 0757 821 225-ös telefonon. A Súgó SE február 7-én 19 órától tartja évi közgyűlését a Vinczi bárban, amelyre szeretettel meghívja az egyesület tagjait, labdarúgóit és az együttes támogatóit.

Szabó Gábor, a Súgó SE elnöke

Visszautasította

A dunaszerdahelyi DAC futballklub, valamint a helyi szurkolók klubja, a Yellow Blue Supporters hétfőn nyilatkozatban utasította vissza a szlovák belügyminisztérium vádját, miszerint a novemberi DAC―Slovan bajnoki mérkőzésen a dunaszerdahelyi klub és a szurkolók törvényt sértettek. A szlovák belügyminisztérium a múlt hét csütörtökén közölte, hogy befejezte a labdarúgó-mérkőzésen történt rendőri beavatkozás felülvizsgálatát, és megállapította, hogy a beavatkozás indokolt volt, mert a klub és a szurkolók törvényt sértettek. A hétfői nyilatkozat szerint viszont a szlovák hatóságok ,,semmilyen bizonyítékkal nem szolgáltak mind a mai napig, hogy miért rohantak be a rendőri egységek abba a szektorba, ahol a hazai és magyarországi szurkolók buzdították a DAC csapatát. Semmiféle video- vagy hangfelvételt nem hoztak nyilvánosságra, három hónap elteltével sem."

Tenisz-világranglisták

Az Ausztrál Open után így festenek a világranglisták: férfiak (zárójelben a korábbi helyezés): 1. (1.) Rafael Nadal (spanyol) 14 260 pont, 2. (2.) Roger Federer (svájci) 11 000 p., 3. (3.) Novak Djokovic (szerb) 9010 p., 4. (4.) Andy Murray (brit) 7360 p., 5. (5.) Nyikolaj Davigyenko (orosz) 5030 p., 6. (9.) Andy Roddick (amerikai) 4510 p.; nők: 1. (2.) Serena Williams (amerikai) 9432 pont, 2. (3.) Dinara Szafina (orosz) 9150 p., 3. ( 1.) Jelena Jankovic (szerb) 8580 p., 4. (4.) Jelena Gyementyjeva (orosz) 8216 p., 5. (7.) Vera Zvonareva (orosz) 6640 p, 6. (6.) Venus Williams (amerikai) 6144 p... 25. (25.) Szávay Ágnes 2059 pont.

Összeállította: Áros Károly

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-02-03: Közélet - x:

Együtt az Interpollal

Négy, nemzetközi körözés alatt álló személyt tartóztattak le Háromszéken az elmúlt évben. Őket a brassói táblabíróság elé állították, a kiadatási végzést ott hozták. A megyei rendőrség bűnügyi osztálya más ügyekben is együttműködött az Interpollal.
2009-02-04: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága, szerető édesanya, anyós, nagymama, testvér, anyatárs, rokon és jó szomszéd, a sepsiszentgyörgyi
CSILLAG TERÉZ
életének 66. évében rövid, de súlyos szenvedés után hirtelen elhunyt.
Temetése február 5-én 15 órakor lesz a római katolikus ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Szeretett, drága jó édesanyánk, te voltál mindenünk, amíg köztünk voltál, minket úgy szerettél, jóra tanítottál, a mi családunk példaképe voltál. Drága jó édesanyánk, elhagytál te minket, a te életed példája vezérelt bennünket. A gyermekeidben élni fogsz még tovább, szívünkbe zárunk mint drága jó édesanyát. Amíg éltél, szerettünk, amíg élünk, siratunk.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4216905