Eredményes volt a nyomozás — Hecser László

2009. február 6., péntek, Közélet
Azonosították azt a személyt, aki január közepén ifj. Csiki Béla nevében Barót polgármesterét, Nagy Istvánt becsmérlő írást juttatott el a Háromszék szerkesztőségébe. Mint az MPP megyei vezetőségének tagjaként politizáló Csikitől megtudtuk, a levél feladója Szilágyi Bartha Gábor nagybaconi mérnök volt. Szilágyi visszautasítja a vádat, mint mondotta, eddig sem foglalkozott ilyesmivel, s ezt követően sem fog. Szerinte a ,,vonalban kellett valami hiba legyen".

A Csiki Bélától kapott információkat Barót város rendőrparancsnoka, Constantin Macău csak részben erősítette meg. Mint mondotta, tényleg azonosították az elkövetőt, de amíg a vizsgálatot nem zárják le, nevét nem hozhatja nyilvánosságra. A bizonyítékokról úgy nyilatkozott: minden kétség kizárható, az elkövetőt találták meg. Az iratcsomót napokon belül véglegesítik, majd átadják az ügyészségnek.

Csiki Béla örömét fejezte ki, hogy a rendőrségnek sikerült felgöngyölítenie az ügyet. Elmondása szerint Szilágyi Bartha Gábort jóformán nem is ismeri, ezért nem érti, miért akart ártani neki, illetve rontani az MPP-frakció és a Nagy István közötti viszonyt. Hogy megtudja, miért is cselekedett így, Csiki találkozni kíván a feltételezett elkövetővel, de mint mondotta, bármi is derüljön ki a beszélgetésből, nem fogja panaszát visszavonni. ,,Ilyen kellemetlen eset nem először fordul elő velem, ezért panaszom semmilyen körülmény közt nem vonom vissza. Szolgáljon példaként azoknak, akik ily galárd módon próbálják a közéleti embereket lejáratni" — mondotta ifj. Csiki Béla.

Szilágyi Bartha Gábor úgy nyilatkozott: valami tévedés folytán merült fel neve az ügyben, ezért azt szeretné, hogy a nyomozás folytatódjék, hátha kiderül az igazság, s őt tisztázzák az illetéktelen vádak alól. ,,Egyvalami legyen biztos: semmi közöm az egész dologhoz, viszont míg a vádak fennállnak, nem tehetek mást, védekezni fogok, és bízom abban, kiderül ártatlanságom. Jelen pillanatban azt szeretném kideríteni, hogyan történhetett meg, hogy a vizsgálat során hozzám jutottak el. Szerintem a vonalon lehet valami hiba."

Azt, akit hamisításban, a más nevével való visszaélésben, illetve becsmérlésben bűnösnek találnak, a pénzbüntetéstől akár három év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-02-06: Közélet - x:

Zöldszám a vandalizmus ellen (Kóbor kutyák, levert közlekedési táblák) — Váry O. Péter

És mellékesen a módfelett elszaporodott kóbor kutyák eredetének kiderítéséért. Mert az semmiképp sem lehetsé­ges, hogy Sepsiszentgyörgyön olyan ebszaporulat legyen, mely az utcákon feltűnő falkákat kitermelhetné, különösen, mert a sintérek havonta több tíz állatot fognak meg, és mégis: egyik napról a másikra tucatjával tűnnek fel kifejlett egyedek, látszik rajtuk a helyismeret hiánya, eltévedten csatangolnak a legforgalmasabb utcák közepén — csak az lehet e jelenségre a magyarázat, hogy valahonnan importálják a városba a kutyákat.
2009-02-06: Közélet - x:

Parkolóautomatákat is vásárolnak

Sepsiszentgyörgy önkormányzata jól gazdálkodott tavaly, számottevő összeget megspórolt, amit a forgóalapba tettek át.