Kétszer annyi tűz

2009. február 6., péntek, Közélet

Tavaly januárhoz képest idén megkétszereződött a tűzesetek száma Háromszéken, legtöbb bajt az újból széles körben elterjedt fafűtés okozza: a rosszul megépített kémények miatt több esetben gyulladtak ki a padláson tárolt tűzveszélyes anyagok, de olyan is előfordult, hogy a kéménybe beleépítettek egy födémgerendát.

A régi, egyetlen kályha kiszolgálására épített füstelvezető nem elégséges a fás- kazánnak, utóbbi sokkal több hőt termel, a béleletlen kémények nem bírják meg, s a lángok akár ki is csaphatnak a tetejükön. A szakemberek szerint ez lehetett az oka a kedden Gelencén keletkezett tűznek is, a szomszéd kazánházából a szél elsodorta szikrától kigyulladt a csűr, benne égett a takarmányon kívül három rend ott tárolt bútor is. Aznap egyébként a megyében négy helyre riasztották a tűzoltókat. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-02-06: Közélet - x:

Dél-tiroli látogatás

Rácz Károly, Kézdivásárhely polgármestere a nagyatádi testvérvárosban lakó Ágoston Gábor országgyűlési képviselő meghívására Olaszországban, Dél-Tirol autonóm tartomány Brixen városában járt, ahol az alternatív energiaforrások felhasználási lehetőségeit tanulmányozta.
2009-02-07: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Farsangi mulatságok
* Az alsócsernártoni Petőfi Sándor Művelődési Otthonban ma 21 órától jótékonysági farsangi bált tartanak Szőcs Balázs javára. Zenél a Csavargó együttes. Ajánlott adomány személyenként 5 lej.