Mi, hol, mikor

2009. február 7., szombat, Mi, hol, mikor?
Farsangi mulatságok

* Az alsócsernártoni Petőfi Sándor Művelődési Otthonban ma 21 órától jótékonysági farsangi bált tartanak Szőcs Balázs javára. Zenél a Csavargó együttes. Ajánlott adomány személyenként 5 lej.

* Árkoson a kultúrotthon nagytermében ma 20.13 órakor kezdődik a farsangi bál. Belépti díj: 4 lej. Aki népviseletben érkezik, a belépés ingyenes.

* Sepsiszentkirályban a kultúrotthonban ma 13 órától álarcos-műsoros farsangi mulatság lesz óvodásoknak, kisiskolásoknak.

* Sepsibodokon ma 20 órától álarcos farsangi mulatságot tartanak a kultúrotthonban.

Színház

* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata a Figaro házassága, avagy Bolond 1 őrült nap!!! című előadását a nagyteremben ma 19 órától a Bródy Sándor- és Németh László-bérleteseknek, vasárnap 16 órától a Katona József- és Madách Imre-bérleteseknek játssza.

* A marosvásárhelyi Hahota Színtársulat ma 17.30 és 20 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban bemutatja Kabaré Expressz 2. című zenés szilveszteri műsorát.

Hitvilág

Kézdivásárhelyen vasárnap 15 órakor az evangélikus templomban Pap Mária unitárius esperes, Kovásznán 16 órától a központi református templomban az imahetet záró istentiszteleten Kovács István unitárius lelkész végez szolgálatot.

Röviden

Előadás. A sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben vasárnap 10 órától dr. Szantner Emma, a szegedi kutatóintézet munkatársa tart előadást az egészséges életmódról, a táplálékkiegészítők és az antioxidánsok szerepéről.

Taggyűlések. A Magyar Polgári Párt évi kiértékelő közgyűléseinek időpontja: ma 15 órától Torján, 18 órától Mikóújfaluban, hétfőn 18 órától Kovásznán, 19 órától Kökösben.

Autóbusz. A háromszéki történelmi egyházak által kezdeményezett, a magyar intézményvezetők leváltása ellen tiltakozó sepsiszentgyörgyi felvonulásra és nagygyűlésre Kovásznáról vasárnap 12 órakor a Supercoop üzletház előtti parkolóból autóbusz indul. A szállítás ingyenes, jelentkezni a 0744 364 250-es telefon lehet.

A házasság világnapja. 1983 óta február második vasárnapján tartják a házasság világnapját.

Ügyeletes gyógyszertárak

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8―12 és 16―20 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267 313 942), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Dona 2. (0267 312 302), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka az Ambrózia (0267 360 608), hétfőtől az Ambrózia II. patika tart ügyeletet.

Fogászati ügyelet

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069) teljesít szolgálatot.

Kék fény

Bűnmegelőzési razzia. A közrendészet a vidéki körzeti rendőrséggel és a helyi rendőrökkel közösen, a botfalusi és földvári (Brassó megye) rendőrök támogatásával bűnmegelőzési razziát szervezett Előpatakon. Az akcióban huszonkilenc rendőr és két önkéntes vett részt. Húsz ellenőrzés során hat esetben bírságoltak a közrendi törvény alapján, két esetben erdészeti kihágásért összesen 2800 lejre, tíz esetben hivatalos figyelmeztetést adtak. Negyvenhárom személyt és húsz járművet ellenőriztek. Ez alkalommal azonosították C. Ioan (38) árapataki lakost, aki két lopásnak a fő gyanúsítottja. Szabadlábon védekezhet, esetleges bűncselekményeinek felderítésére nyomozás indult.

(Rendőrségi tájékoztató)

Csukás Kupa a hét végén

Ma és holnap rendezik az immár IV. Csukás Kupa minifocitornát Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnokban. Tíz csapat nevezett. A mérkőzések ma 8, holnap 9 órakor kezdődnek. A minifoci kedvelői ne feledkezzenek meg a Jövő SE rendezvényéről se, amelyet a sportteremben tartanak.

Felfüggesztették Phelps versenyjogát

Az amerikai úszószövetség csütörtökön három hónapra felfüggesztette Michael Phelps versenyjogát a miatt a sajtófotó miatt, amelyen a pekingi olimpia nyolcszoros bajnoka marihuána fogyasztására alkalmas vízipipát tart a szájához. A fényképet a News of the World brit lap közölte a hét végén. Az újság ugyan nem állította, hogy kábítószert szívott Phelps, ám jelezte: az eszközt általában arra használják. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől, és hangsúlyozta: többet nem fordul elő hasonló eset. A szövetség a döntés indoklásában leszögezte: nem doppingvétség esetéről van szó, de hangsúlyozottan fel akarja hívni az úszó figyelmét arra, hogy a pipázással számtalan embernek okozott kiábrándultságot, és különösen azokra a fiatalokra volt kedvezőtlen hatással, akik példaképként tekintenek rá, és igyekeznek a nyomdokaiba lépni.

Jégkorong — olimpiai selejtező

Nem sikerült a magyar válogatott rajtja, négygólos vereséget szenvedett a házigazda lett válogatottól. Az 1. forduló eredményei: E-csoport (Hannover): Ausztria—Szlovénia 4—3 (0—0, 2—3, 1—0, 1—0) — hosszabbítás után, Németország—Japán 7—1 (3—1, 3—0, 1—0). G-csoport (Oslo): Franciaország—Dánia 2—1 (0—1, 0—0, 1—0, 1—0) — hosszabbítás után, Norvégia—Kazahsztán 2—1 (0—0, 2—1, 0—0). F-csoport (Riga): Lettország—Magyarország 7—3 (1—1, 3—2, 3—0), Ukrajna—Olaszország 3—2 (1—0, 0—0, 2—2).

Erwin Koeman keretet hirdetett

Erwin Koeman szövetségi kapitány csütörtökön kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott szűk, tizenkilenc fős keretét a jövő szerdai, Izrael elleni barátságos mérkőzésre. A szövetség tájékoztatása szerint a kisebb betegséggel bajlódó, lázas Huszti Szabolcs jelezte a holland szakvezetőnek, hogy mindenképpen szeretne ott lenni a válogatottban, és reméli, hogy péntektől már edzeni is tud új csapatában, a Zenitben. A két otthon futballozó kerettag, Köteles László és Rudolf Gergely kivételével a játékosok klubcsapataiktól egyenesen Tel-Avivba érkeznek meg hétfőn a délutáni órákban. Az első edzésre aznap este kerül sor a szerdai mérkőzés helyszínén, a Ramat Gan Stadion edzőpályáján.

A magyar labdarúgó-válogatott szűk kerete: kapusok: Fülöp Márton (Sunderland AFC), Köteles László (Diósgyőri VTK), védők: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (FC Sion), Vaskó Tamás (US Avellino), Tímár Krisztián (Plymouth Argyle), Vermes Krisztián (Sparta Rotterdam), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), középpályások: Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Halmosi Péter (Hull City), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Vadócz Krisztián (Osasuna), Tóth Balázs (Racing Genk), csatárok: Torghelle Sándor (FC Augsburg 1907), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Szalai Ádám (Real Madrid Castilla).

Változott a női kézilabda-vb időpontja

Az eredeti kiíráshoz képest egy héttel később, vagyis december 5-én kezdődik a női kézilabda-világbajnokság Kínában. A közvetítésijog-tulajdonostól, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségétől (EBU) származó információ szerint a vb-t december 5. és 20. között rendezik hat városban. A helyszínek: Szucsou, Vuhszi, Csangcsiakang, Csangcsou, Jangcsou és Nancsing. Utóbbiban lesznek az elődöntők és a helyosztók is.

Összeállította: Áros Károly

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-02-06: Közélet - x:

Kétszer annyi tűz

Tavaly januárhoz képest idén megkétszereződött a tűzesetek száma Háromszéken, legtöbb bajt az újból széles körben elterjedt fafűtés okozza: a rosszul megépített kémények miatt több esetben gyulladtak ki a padláson tárolt tűzveszélyes anyagok, de olyan is előfordult, hogy a kéménybe beleépítettek egy födémgerendát.
2009-02-07: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kisborosnyói
id. SIKES FERENC
életének 88. évében elhunyt.
Temetése február 7-én 14 órakor lesz a kisborosnyói temetőben.
A gyászoló család
4217052