Megérti a múzeumi dolgozókat

2024. május 22., szerda, Belföld

Szolidaritását fejezte ki tegnap a kulturális miniszter a fizetésemelést követelő múzeumi alkalmazottakkal, akik szombaton a minisztérium és a kormány épülete előtt tüntettek.

  •  Fotó: Facebook / Raluca Turcan
    Fotó: Facebook / Raluca Turcan

Raluca Turcan egy kiállításmegnyitón mondott beszédet a fővárosi történelmi múzeumban. Kijelentette, ugyanannyira zavarja a múzeumi és közkönyvtári alkalmazottak méltatlan helyzete, mint magukat az érintetteket, annál is inkább, mert a tanárok béremelésével tovább mélyült a szakadék a tanügyben, illetve a kulturális ágazatban dolgozó közalkalmazottak fizetése között, noha iskolázottsági szintjük azonos. A miniszter kijelentette, reméli, hogy az ágazatot érintő, a kormány e heti ülésének napirendjén szereplő jogszabálytervezet méltányosan rendezi majd helyzetüket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2024-05-22: Belföld - :

Tiltakozás a képviselőházban

Több mint száz képviselőházi köztisztviselő kezdett spontán tüntetésbe tegnap délelőtt az ülésterem előtt. Elégedetlenségük oka az alacsony fizetés, amely állításuk szerint 2017-től nem nőtt.
2024-05-22: Belföld - :

Ízek és hagyományok fesztiválja

A magyar, román, szász és roma kultúrát is bemutatja a Maros megyei ízek és hagyományok fesztiválja, amelyet első alkalommal szerveznek meg szombaton Marosvásárhelyen – tájékoztatott tegnap a Maros megyei önkormányzat sajtóirodája.