Ízek és hagyományok fesztiválja

2024. május 22., szerda, Belföld

A magyar, román, szász és roma kultúrát is bemutatja a Maros megyei ízek és hagyományok fesztiválja, amelyet első alkalommal szerveznek meg szombaton Marosvásárhelyen – tájékoztatott tegnap a Maros megyei önkormányzat sajtóirodája.

  • Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke. Fotó: Maros Megyei Tanács Sajtóirodája / Bereczky Sándor
    Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke. Fotó: Maros Megyei Tanács Sajtóirodája / Bereczky Sándor

A marosvásárhelyi várban zajló egész napos rendezvény szervezői a Visit Maros Egyesület, a Maros Művészegyüttes és a Mercur Creativ Egyesület. Ezen a megye hagyományos ételeit, a helyi termelők és kézművesek termékeit, a magyar, román, szász és roma hagyományos népi kultúrát népszerűsítik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2024-05-22: Belföld - :

Megérti a múzeumi dolgozókat

Szolidaritását fejezte ki tegnap a kulturális miniszter a fizetésemelést követelő múzeumi alkalmazottakkal, akik szombaton a minisztérium és a kormány épülete előtt tüntettek.
2024-05-21: Életmód - :

Kérem, fáradjanak a hátsó bejárathoz! /X/

Ugye, számtalan olyan élethelyzet akad, amikor a címben elhangzó mondat teljesen valid, és senki sem von szemöldököt a hallatán. Aztán persze vannak azok a szituációk, amelyeket csak kevesen vállalnak be. A kisebb lelkesedés oka általában a túl kevés vagy helytelen információ, ezért mi a mai napon arra teszünk egy kísérletet, hogy minél több félreértést eloszlassunk az anális szexről, miközben minél több helyes információt erősítünk meg az emberekben.