Hivatásos Néptáncegyüttesek találkozójaPörögtek a szoknyák Sepsiszentgyörgy főterén

2024. május 29., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgy főterén tegnap délután mezőségi táncokkal köszöntötte a város lakosságát a 18. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozójának minden résztvevője. Azt megelőzően a Háromszék Táncstúdióban megnyílt Toró Attila fotográfus egyéni kiállítása, amely a néptánc világába vezeti be a szemlélőt.

  • Táncosok Sepsiszentgyörgy főterén. Fotó: Albert Levente
    Táncosok Sepsiszentgyörgy főterén. Fotó: Albert Levente

Tamás Dénes arról beszélt a tárlatnyitón, hogy egyfajta háttérművészet az, amibe Toró Attila betekintést nyújt, fotóin látni a lendületet, a mozgást, mindazt, ahogyan a táncos éli az adott pillanatot, ahogy pörögnek a szoknyák, csapásolnak a legények, csizmák lendülnek.

A Háromszék Táncstúdió előterében berendezett tárlat megnyitása után a találkozó együttesei mezőségi táncokkal népesítették be a város főterét. Ezzel vette kezdetét a 18. Erdélyi Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozója, amelynek négy napja alatt bemutatkozik mind a hat erdélyi hivatásos néptáncegyüttes, a kísérőrendezvények között szakmai tanácskozások, kiértékelők, szórakoztató programok is szerepelnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-05-29: Közélet - Bartos Lóránt:

A háromszéki vállalkozók és az EU

Hétfőn délután a kézdivásárhelyi inkubátorházban vállalkozókkal és más érdeklődőkkel találkozott Bokor Tibor polgármester és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. A találkozó központi témáját az Európai Unió (EU) nyújtotta lehetőségek képezték, ugyanakkor szó esett azokról a jelenségekről is, amelyeken változtatni szükséges.
2024-05-29: Közélet - Fekete Réka:

Óvodások vetélkedője (Kiskurutty Játéktanoda)

Hat megye csapatainak részvételével tartották a hét végén Sepsiszentgyörgyön az óvodások számára szervezett IX. Kiskurutty Játéktanoda vetélkedőt, amelyen a legnagyobb pontszámot a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Óvoda kicsinyei érték el.