Kiskurutty JátéktanodaÓvodások vetélkedője

2024. május 29., szerda, Közélet

Hat megye csapatainak részvételével tartották a hét végén Sepsiszentgyörgyön az óvodások számára szervezett IX. Kiskurutty Játéktanoda vetélkedőt, amelyen a legnagyobb pontszámot a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Óvoda kicsinyei érték el.

  • Nekik a verseny is játék. Fotó: Albert Levente
    Nekik a verseny is játék. Fotó: Albert Levente

Gyakran a játékoknak verseny jellege is van, s bár ezt nem mindig hangsúlyozzák, a megmérettetés fontos a gyermek fejlődésében – hangsúlyozza Szőcs Imola, a korai nevelésért felelős háromszéki tanfelügyelő. A Kiskurutty Játéktanoda jó alkalom az együttműködésre, itt két-két középcsoportos és nagycsoportos gyermek alkotja a csapatot, és az is fontos, hogy a gyermekek találkoznak más óvodákból érkezőkkel is – mondotta.

A Kiskurutty Játéktanoda ötletgazdája és működtetője a csíkszentdomokosi Kurutty Oktatási és Művelődési Társaság, a körzeti és a megyei szakasz után a sepsiszentgyörgyi Csipike Napközi Otthon szervezésében a megyék közötti vetélkedőre Hargita, Maros, Kolozs, Bihar és Szeben megyéből érkeztek csapatok. Az idei téma – egy mese alapján – a szarka volt, a gyermekek különböző játékhelyzetekben, ügyességi gyakorlatokon használták fel ismereteiket. A csattanó a nagycsoportosok által elkészített rétes volt. Annak módja szerint kimérték recept szerint az alapanyagokat, gyúrtak, sirítettek, daraboltak, majd a Csipike Napközi Otthon szakácsa, dadusa megsütötte a finomságot, amelyet ebéd után örömmel fogyasztott el a társaság. Aki pedig aznap nem gyúrt, az is elénekelhette az ismert gyermekdalt: „Tekeredik a kígyó, rétes akar lenni, Tekeredik a rétes, kígyó akar lenni”...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1306
szavazógép
2024-05-29: Közélet - Fekete Réka:

Pörögtek a szoknyák Sepsiszentgyörgy főterén (Hivatásos Néptáncegyüttesek találkozója)

Sepsiszentgyörgy főterén tegnap délután mezőségi táncokkal köszöntötte a város lakosságát a 18. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozójának minden résztvevője. Azt megelőzően a Háromszék Táncstúdióban megnyílt Toró Attila fotográfus egyéni kiállítása, amely a néptánc világába vezeti be a szemlélőt.
2024-05-29: Közélet - Nagy D. István:

Kiírták a művészeti központ tervpályázatát

A budapesti Építési és Közlekedés Minisztérium Sepsiszentgyörgy önkormányzatával együttműködésben múlt pénteken meghirdette az egykori Bodok Szálloda helyére elképzelt Erdélyi Művészeti Központ tervének nemzetközi ötletpályázatát. A közösségi médiában hétfőn közzétettek szerint a pályamunkákat augusztus 26-ig várják, az eredményhirdetésre pedig várhatóan október 11-én kerül sor.