Sürgősségi osztályt szorgalmaz az MPE Kézdivásárhelyen

2024. május 31., péntek, Közélet

A Magyar Polgári Erő (MPE) választási kampányában sürgősségi osztály létrejöttét szorgalmazza a kézdivásárhelyi kórházban. A céhes városban sürgősségi alapellátást biztosítanak, viszont osztály nincs – ami amúgy megfelel az egészségügyi rendszerben lévő szabályoknak.

  • Az MPE jelöltjei a kézdivásárhelyi kórház előtt. Fotó: Magyar Polgári Erő
    Az MPE jelöltjei a kézdivásárhelyi kórház előtt. Fotó: Magyar Polgári Erő

Az MPE sajtóközleményben tájékoztatta választási programjuk e pontjáról szerkesztőségünket, kiemelve, hogy a párt kézdivásárhelyi szervezete azt szeretné, ha a kézdivásárhelyi municípiumi kórházban is tudnának létesíteni egy helyi sürgősségi osztályt. „A helyi egészségügyi káderek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a legjobb ellátást biztosítsák a régió lakosainak. Egy helyi sürgősségi osztály kialakítása számos előnnyel járna”, s ezt fogják szorgalmazni megválasztásuk után – írták a sajtóközleményben.

A céhes város kórháza magukat megnevezni nem kívánó illetékesei érdeklődésünkre közölték: a kézdivásárhelyi kórház évente több mint tizenkétezer sürgősségi esetet lát el Felső-Háromszéken (idén már hatezernél tartanak), erre külön osztály nincs, az ügyeletes orvosok – négy vonalon – látják el a tennivalókat, s pár százalék azoknak az eseteknek a száma, ami továbbküldésre kerül. A súlyos eseteket továbbítják a hierarchiában fennebb lévő, sürgősségi osztállyal rendelkező egészségügyi intézményeknek: Sepsiszentgyörgyre, Brassóba vagy Marosvásárhelyre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-05-31: Közélet - Bartos Lóránt:

Tervezés és teljesíthető ígéretek (Kézdivásárhelyi RMDSZ)

A közösségi hálón terjedő – főleg az Erdélyi Magyar Szövetség részéről érkező – támadásokra reagáltak tegnap az RMDSZ kézdivásárhelyi jelöltjei, így Dávid Sándor helyi RMDSZ-elnök, Bokor Tibor polgármesterjelölt és a szövetség által nevesített tanácstag-, illetve alpolgármester-jelölt, Szilveszter Szabolcs. Hangsúlyozták: nem mennek bele a mocskolódásba, s ígéret szintjén is csak addig húzódnak, ameddig a takaró engedi, megállva a realitás talaján.
2024-05-31: Jegyzet - Kuti János:

Luxusbörtönök kellenek (Kármentő)

Érdekes, hogy ha nálunk valaki két bűncselekményt követ el, és mindkettőért elítélik, akkor a büntetéseket nem összeadják, hanem összevonják, és csak a nagyobbikat kell letölteni, de azt sem egészen. Így történt ez a volt konstancai polgármester, Radu Mazăre esetében is, aki kilenc évet kapott törvénytelen ingatlan-visszaszolgáltatások miatt (konstancai és mamaiai földterületeket és partszakaszokat osztott szét) és öt évet hivatali vesztegetési ügyek okán.