Gulyásleves recsegévelMit főzzünk ma?

2024. június 13., csütörtök, Szabadidő

Hozzávaló: 60 dkg marhalábszár kicsontozva, felkockázva, 5 db krumpli, 5 db sárgarépa, 5 db petrezselyem és a zöldje, fél zeller és a zöldje, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, bors, pirospaprika, köménymag, só; a galuskához: 6 dkg liszt, 2 tojás, 4 dkg mangalicazsír; a recsegéhez: reszelt nyers krumpli, liszt, só, forró olajban kisütve.

Elkészítése. A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a húst, amelyet fehéredésig pirítunk. Ha egy picit „odasült”, rátesszük a felvágott paprikát, paradicsomot és megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a zöldségeket, leveleket és megfőzzük. Mielőtt készre főne, beletesszük a kockára vágott krumplit. Végül lágy galuskát csinálunk és beleszaggatjuk a levesbe. Recsegével tálaljuk. Tipp: ha az elején kicsit odakap a hús, jobb íze lesz a levesnek.

Elkészítési idő: 2 óra

Mennyiség: 4 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept – több mint 100 dabasi háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2024-06-13: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-06-13: Szabadidő - :

A nap fotója