LabdarúgásBardoc idegenben kezdi az osztályozót

2024. június 13., csütörtök, Sport

Kovászna megye bajnoka, Bardoc gőzerővel készül a harmad­osztályba jutásért kiírt osztályozóra, amelyet Maros megye aranyérmese, a Radnóti SK ellen vív. Az erdővidéki csapat a párharc első mérkőzését június 16-án, vasárnap 18 órától idegenben játssza, a visszavágóra június 23-án, vasárnap 17.30-tól hazai pályán kerül sor.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Bardoc már négy fordulóval a megyei bajnokság vége előtt bebiztosította bajnoki címét. Az erdővidéki együttes veretlenül fejezte be a pontvadászatot, az utolsó fordulóban 27 győzelmet követően először vesztett pontokat az idényben, ugyanis döntetlennel zárta a Barót elleni rangadót. A sorozatban másodszor bajnoki címet ünneplő gárda a 28 játéknap alatt 139 gólt szerzett és mindössze 20 találatot kapott. Az alakulat tavaly is osztályozót játszott, akkor Fehér megye bajnoka, az Alsógáldi Industria kettős győzelemmel harcolta ki a 3. Ligába jutást.

A Kovászna megyei bajnoksággal ellentétben Maros megyében döntővel fel­érő összecsapáson dőlt el az arany­érem sorsa: a Radnóti SK egyértelmű, 4–1 arányú győzelmet aratott a Maros­szentkirály-Náznánfalva ellen, ezzel pedig tavalyhoz hasonlóan idén szintén megnyerte a pontvadászatot. A felsőházi rájátszás zárófordulójában lejátszott mérkőzésen a címvédő saját közönsége előtt győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen egypontos hátrányban volt az éllovas mögött, amelynek egy döntetlen is elegendő lett volna a trófea elhódításához.

A radnóti alakulat négy játékosa, Andrei Balea, Iulian Sîplăcan, Viorel Șaim és Mircea Ungur tagja volt a nemrég a minifutball-Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző román válogatottnak, ráadásul utóbbit megválasztották a kontinenstorna legjobbjának. A Szerbia elleni döntőben Balea egyenlített az első félidőben, azonban a rendes játékidőben újabb találat már nem született, így következett a büntetőpárbaj, amelyet az ellenfél 10–9-re megnyert.

„Bardoc 1988 óta szerepel a negyedosztályú bajnokságban. Hadnagy Béla elnök, Lőrincz Botond alelnök és jómagam évek óta azért dolgozunk, hogy a közeljövőben a 3. Ligában szerepelhessünk. Tavaly csalódás volt, hogy nem sikerült megnyernünk az osztályozót, pedig az infrastruktúra és az anyagi háttér biztosított. Úgy gondolom, idén jobb csapatunk van, nagy reményekkel vágunk neki a Radnóti SK elleni párharcnak. Mindenki egészséges, az öltözőben remek a hangulat. Tudjuk, hogy mire képes az ellenfelünk, a játékosok ismerik egymást, érdekes összecsapásra számítunk. Bármi lesz az eredmény, büszkék vagyunk a fiúkra” – mondta Tókos Jenő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 237
szavazógép
2024-06-13: Sport - :

Öt érmet szereztek a kézdivásárhelyiek (Teke)

Az elmúlt hét végén Marosvásárhelyen tartották meg az U23-as teke Román Kupa döntőjét, amelyről összesen öt, három ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a Kézdivásárhelyi SE versenyzői. Sportolóink számára most a jól megérdemelt nyári szünet következik, folytatás pedig augusztus végén.
2024-06-13: Sport - Tibodi Ferenc:

Hétvégén rajtol a díjugrató-bajnokság új idénye (Lovassport)

Június 15-én, szombaton Gyergyóremetén kezdődik a Székelyföldi Regionális Díjugrató-bajnokság 2024-es idénye. A hat fordulóból és gyergyószentmiklósi döntőből álló küzdelemsorozatban hagyományosan Kovászna, Maros és Hargita megye fiatal lovasai szállnak nyeregbe, hogy megmutassák tehetségüket, valamint rátermettségüket a világ talán egyik legkedveltebb lovassportjában. Idén Kovászna megye három megmérettetésnek lesz a házigazdája.