Elektromos cigaretta sem reklámozható

2024. június 19., szerda, Belföld

Döntő házként megszavazta tegnap a képviselőház az elektromos cigaretták, a Vape típusú és a dohányhevítő készülékek, illetve a nikotinpárnák (pouch) reklámozását betiltó törvénytervezetet.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Előírásai szerint tilos a népszerűsítésük televíziókban és rádiókban, oktatási és egészségügyi intézményekben, valamint azok 200 méteres körzetében, kiskorúaknak szánt folyóiratokban és kiadványokban, mozikban és előadótermekben. Az előírások megszegése 50 ezer lejig terjedő bírságot von maga után. A tervezet a reklámtörvényt és az audiovizuális sajtót szabályozó törvényt módosítja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2024-06-19: Belföld - :

Menesztenék az AEP elnökét

Határozattervezetet nyújtottak be tegnap a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti frakciói az Állandó Választási Hatóság elnöke, Toni Greblă menesztéséről – számolt be a sajtónak a képviselőház és a szenátus összevont házbizottságának ülése után Ionuţ Moşteanu.
2024-06-19: Belföld - :

Vízerőművet terveznek Erdélybe

Szivattyús energiatároló vízerőművet építtetne a kormány az Erdélyi-szigethegységben, a megvalósíthatósági tanulmányra kiírt tenderre két ajánlat érkezett – írja az economedia.ro.