Labdarúgás, Európa-bajnokságHátrányból fordítva nyert Portugália

2024. június 20., csütörtök, Sport

A portugálok ráadásban szerzett góllal 2–1-re nyertek a csehek ellen kedden a németországi Európa-bajnokság F-csoportjában, a török válogatott pedig 3–1-re diadalmaskodott Dortmundban az újonc Grúzia felett.

  • A ráadásban összejött a portugál győzelem. Fotó: Facebook / UEFA EURO 2024
    A ráadásban összejött a portugál győzelem. Fotó: Facebook / UEFA EURO 2024

Végigtámadta az első félidőt a portugál válogatott, amely nem tudott nagy lehetőségeket kialakítani, mivel a csehek szervezetten védekeztek. A portugálok időnként azzal nehezítették meg a saját helyzetüket, hogy teljesen beszorították riválisukat, így nem találtak üres területeket. Szünet után a portugálok továbbra is mezőnyfölényben játszottak, aztán két csere után a csehek az első kísérletükből vezetést szereztek, pár perccel később pedig ellenfelük öngóllal egyenlített. A portugál csapatból a hajrában Diogo Jota közelről a hálóba bólintott, miután Ronaldo fejesét követően a labda a kapufáról kipattant, de utóbbi lesen állt, így a gól nem volt érvényes. A győzelem ennek ellenére összejött nekik, mert a ráadásban Francisco Conceição érvényes találatot szerzett.

Dortmundban az első játékrészben lüktető volt a játék, a gólváltás mellett mindkét együttes előtt több nagy helyzet is adódott: a török kapusnak nagyot kellett védenie, míg csapattársai elöl egy kapufát és egy lesgólt is összehoztak. A fordulás után is jobbára a török csapatnál volt a labda, amely diktálta a magas tempót, és amikor tovább fokozták a nyomást, Arda Güler révén újabb bombagóllal ismét előnybe kerültek. A grúz alakulat kontráiban is benne volt a gólveszély, egy ilyen végén Giorgi Kocsorasvili a felső lécet találta telibe, majd a hajrában többször is egyenlíthetett volna a torna egyetlen újonca, ám játékosai minden lehetőséget elpuskáztak, a török gárda pedig az utolsó másodpercekben üres kapus góllal büntette meg őket.

Eredmények: * F-csoport: Törökország–Grúzia 3–1 (gólszerzők: Müldür 25., Güler 65., Aktürkoglu 90+7., illetve Mikautadze 32.), Portugália–Csehország 2–1 (gsz.: Hranac 69. – öngól, Francisco Conceicao 90+2., illetve Provod 62.) * B-csoport: Albánia–Horvátország 2–2 (gsz.: Kramarić 74., Gjasula 76. – öngól, illetve Laci 11., Gjasula 90+5.).

 

Kovács István is bemutatkozik

A jelenleg legmagasabban jegyzett romániai játékvezető, Kovács István először vezet mérkőzést a németországi Európa-bajnokságon. Az Európai Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a nagykárolyi középbíró fújja a sípot ma 16 órától a C-csoport második fordulójában, a Szlovénia–Szerbia találkozón Münchenben. Az első játéknapon a két válogatott közül Szlovénia döntetlent játszott Dánia ellen (1–1), Szerbia pedig kikapott Anglia csapatától (0–1). Kovács István segítői Vasile Marinescu és Ovidiu Artene partjelzők lesznek, a negyedik hivatalos személy a norvég Espen Eskaas, míg a VAR-szobában a holland Pol van Boekel és honfitársa, Rob Dieperink, illetve a német Marco Fritz tevékenykedik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 214
szavazógép
2024-06-20: Sport - :

Román ellenféllel találkozik a Paks (Labdarúgás)

Nyonban megtartották a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2024–2025. évi kiírásának első és második sorsolását. Az FCSB San Marino bajnoka, az AC Virtus csapatával játszik a BL-selejtező első körében, továbbjutás esetén pedig az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen léphet pályára. A második fordulóban bekapcsolódó Ferencváros a walesi The New Saints és a montenegrói FK Dečić párharcának győztesével találkozik majd.
2024-06-20: Sport - :

Késely Ajna aranyérmes 800 méter gyorson (Vizes Eb)

Késely Ajna aranyérmet nyert kedden 800 méter gyorson a belgrádi úszó-Európa-bajnokságon. Pádár Nikolett harmadik lett 100 méter gyorson, Molnár Dóra ezüst-, Szabó-Feltóthy Eszter pedig bronzéremmel zárt 200 méter háton. A Kós Hubert, Békési Eszter, Márton Richárd, Senánszky Petra összeállítású 4×100 méteres vegyes vegyesváltó szintén bronzérmet ünnepelhetett.