SepsiszentgyörgyZöldövezet-adó a gondatlan tömbházlakóknak - Váry O. Péter

2009. február 11., szerda, Közélet

A városgazdálkodási szabályokat rögzítő helyi tanácshatározat módosítását tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Tega köztisztasági vállalattal közösen, többek között az elektromos és elektronikus, a kertészeti, az építkezési hulladék sorsát szándékozván szabályozni. A tömbházak körüli zöldövezetek rendezése is terítékre kerül, a város gondatlan blokklakóit egy újabb adó fizetésének terhe fenyegeti.

Akadnak városszerte szép számmal jó példák, ahol a tömbházlakók gondozzák a zöldövezeteket, virágot, élősövényt ültetnek, takarítanak rendszeresen, többnyire azonban az elhanyagolt, szemétteleppé és kutyák szükségének elvégzésére átalakult sártengerek a jellemzőek, s ennek a jelenségnek véget akar vetni a városvezetés.

Antal Árpád András polgármester elmondta, minden lakástulajdonosi társulással szerződést köt az önkormányzat, melyben pontosan feltüntetik minimális elvárásaikat a tömbház körüli zöldterületek gondozottságára vonatkozóan, illetve felajánlják azoknak a társulásoknak, melyek nem tudják vállalni a feltételeket, hogy a Tega végezze el helyettük a munkát — természetesen, bizonyos bér fejében. Akik meg vállalták a zöldövezetek karbantartását, de nem tesznek eleget az elvárásoknak, azokkal egyoldalúan bontja fel a szerződést az önkormányzat, és a társulásokat kötelezi a köztisztasági vállalattal való szerződéskötésre és a zöldövezet-adó fizetésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-02-11: Belföld - x:

Belföldi hírek - Farkas Réka

Elutasította az RMDSZ az MPP ajánlatát
Nem köt választási megállapodást az RMDSZ a Magyar Polgári Párttal — jelentette ki Kelemen Hunor. Az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint komolytalan az MPP felhívása. A Magyar Polgári Párt hétfőn nyílt levélben indítványozta az RMDSZ-nek, hogy az európai parlamenti választásokra alakítsanak ki koalíciót. Kelemen Hunor úgy gondolja, hogy az ilyen ajánlatnak akkor van súlya, ha azt tárgyalóasztal mellett teszik meg, nem pedig a sajtón keresztül. Az EP-választások erdélyi képviseletéről holnap ismét tárgyal Markó Béla RMDSZ-elnök és Tőkés László EP-képviselő.
2009-02-11: Közélet - x:

Aggódnak a föld miatt - Hecser László

Tevékenységét értékelte a Magyar Polgári Párt vargyasi szervezete. A helyi elnök, Román Attila szerint mérlegük pozitív, hiszen az RMDSZ-többség ellenére az alpolgármester kilétét ők döntötték el, s néhány határozattervezetet is kezdeményeztek, aminek hamarosan a község látja hasznát. Úgy határoztak, Németh Árpádot jelölik megyei küldöttnek, s Román Attila mellett ő képviseli a vargyasiakat az Országos Tanácsban is.