Aggódnak a föld miatt - Hecser László

2009. február 11., szerda, Közélet

Tevékenységét értékelte a Magyar Polgári Párt vargyasi szervezete. A helyi elnök, Román Attila szerint mérlegük pozitív, hiszen az RMDSZ-többség ellenére az alpolgármester kilétét ők döntötték el, s néhány határozattervezetet is kezdeményeztek, aminek hamarosan a község látja hasznát. Úgy határoztak, Németh Árpádot jelölik megyei küldöttnek, s Román Attila mellett ő képviseli a vargyasiakat az Országos Tanácsban is.

A helyi MPP-elnök szerint az RMDSZ-nek be kellene látnia, hogy a segítségükkel megválasztott — amúgy a szövetség soraiból jelölt — alpolgármester, Szőcs Dénes jól ellátta feladatát, s ezért fel kellene hagyniuk a támadásokkal. Mint fogalmazott, ezt azért kell most is hangsúlyozni, mert a legutóbbi tanácsülésen szót kérő Albert Álmos szenátor „lezáratlan ügyről" beszélt, majd burkoltan azzal fenyegette meg a polgáriakat, hogy tetteikért fizetni fognak. Az autonómiareferendummal kapcsolatosan megjegyezte: készek ismét minden követ megmozgatni, hogy a vargyasiak törvényes keretek közt tudják elmondani, miként és milyen közigazgatási körülmények közt szeretnének élni.

Németh Árpád az önkormányzati munkáról szólva nehezményezte, hogy az ülések dokumentációi nem állnak idejében a rendelkezésükre, a község vezetése és a szövetség emberei pedig megpróbálják kész tények elé állítani őket. „Ha a Feketében levő föld eladására nem bólintunk rá, képesek lettek volna megtölteni a falut, hogy mi akadályozzuk a külföldi befektetéseket." Németh szerint az osztrák földvásárlásra fokozottan oda kell figyelni, mert még csak földet vásároltak, de befektetésnek egyelőre nyoma sincs. Szerinte az is felettébb gyanús, hogy már a Feketétől jóval messzebb is vásárolni kezdtek, „ráadásul a tavalyi érték alig néhány százalékáért". Németh azt ígérte, hogy a tavasz folyamán szakemberek bevonásával egy sor községfejlesztési határozattervezetet dolgoznak ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-02-11: Közélet - x:

Zöldövezet-adó a gondatlan tömbházlakóknak (Sepsiszentgyörgy) - Váry O. Péter

A városgazdálkodási szabályokat rögzítő helyi tanácshatározat módosítását tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Tega köztisztasági vállalattal közösen, többek között az elektromos és elektronikus, a kertészeti, az építkezési hulladék sorsát szándékozván szabályozni. A tömbházak körüli zöldövezetek rendezése is terítékre kerül, a város gondatlan blokklakóit egy újabb adó fizetésének terhe fenyegeti.
2009-02-11: Közélet - x:

Vissza az erdőt! (Mai levelünk)

Nemcsak figyelemmel, de örömmel is olvassuk a visszaszolgáltatásokban érdekelt — és mindeddig kisemmizett — sorstársaimmal együtt a témáról közölt írásaikat. Kiemelném Kisgyörgy Zoltánt, aki falujárásai közben nem felejti el megkérdezni: a birtoklevelekkel hogy állunk?