Mikós diákok sikerei

2009. február 11., szerda, Közélet

Szerző Péter, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium XII. osztályos tanulója az országos fizikaolimpián második helyezést ért el, és beválogatták az országos keretbe, mely közelebbről nemzetközi versenyen vesz részt.

Az iskola diákjai az elmúlt napokban a Marosvásárhelyen tartott XIX. Erdélyi Magyar Matematikaversenyen is jól szerepeltek. Kisfaludi-Bak Zsombor (XII. osztály) I., Sasu Robert és Sipos Lehel (XI. osztály) II. díjas, dicséretet kapott öt mikós tanuló, hárman a Nagy Mózes Gimnáziumból és egy-egy diák a Mikes Kelemen Főgimnáziumból, valamint a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontból. (fekete)

Az iskola diákjai az elmúlt napokban a Marosvásárhelyen tartott XIX. Erdélyi Magyar Matematikaversenyen is jól szerepeltek. (XII. osztály) I., és (XI. osztály) II. díjas, dicséretet kapott öt mikós tanuló, hárman a Nagy Mózes Gimnáziumból és egy-egy diák a Mikes Kelemen Főgimnáziumból, valamint a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontból.
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-02-11: Közélet - x:

Vissza az erdőt! (Mai levelünk)

Nemcsak figyelemmel, de örömmel is olvassuk a visszaszolgáltatásokban érdekelt — és mindeddig kisemmizett — sorstársaimmal együtt a témáról közölt írásaikat. Kiemelném Kisgyörgy Zoltánt, aki falujárásai közben nem felejti el megkérdezni: a birtoklevelekkel hogy állunk?
2009-02-11: Közélet - x:

Hézagos a füstmentesség

Nehezen megy a dohányfüst-mentes terek kialakítása a hazai vendéglátó-iparban: a fogyasztóvédelmi hivatal által nemrég ellenőrzött mulatók (éttermek, ivók, diszkók) többségében — harmincból tizenhétben — a dohányzó és nem dohányzó terek nincsenek megfelelően elkülönítve, megjelölve, néhol az előírt arányokat nem tartják be (nagyobb hely illeti meg a nemdohányzókat), máshol a felirat hiányzik.