OlimpiaMedvegyev és Biles ott lesz Párizsban

2024. július 3., szerda, Sport

A világranglista top 10-es orosz teniszezőiból Danyiil Medvegyev ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon, Andrej Rubljov viszont lemondta a szereplést. Mellette a négyszeres olimpiai bajnok tornász Simone Biles is indul Párizsban, miután megnyerte az egyéni összetett versenyt a hétvégi amerikai válogatón.

  • Danyiil Medvegyev. Fotó: Facebook / ATP Tour
    Danyiil Medvegyev. Fotó: Facebook / ATP Tour

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) legutóbbi döntése szerint 22 orosz sportolónak van engedélye a párizsi részvételre, köztük a 2021-ben US Open-bajnok Danyiil Medve­gyevnek és a tokiói játékokon vegyes párosban aranyérmes Andrej Rubljovnak is. Előbbi hétfőn jelezte, hogy él a lehetőséggel, utóbbi viszont nemet mondott, mint ahogy honfitársai közül többek között a női rangsorban 12. Darja Kaszatkina és a 18. Anna Kalinszkaja is. Korábban az érintettek közül a Tokióban férfi egyesben ezüstérmes Karen Hacsanov és a világranglistán 15. Ljudmila Szamszonova visszautasította a meghívást, mint ahogy fehérorosz részről a kétszeres Australian Open-győztes Arina Szabalenka is.

A négyszeres olimpiai bajnok tornász Simone Biles is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon. A 27 éves sportoló a hétvégi amerikai válogatón megnyerte az egyéni összetett versenyt, amivel automatikusan bekerült hazája ötfős válogatottjába. A 2021-es tokiói olimpián Simone Bilesé volt a játékok egyik legfelkapottabb története, ugyanis a verseny közepén mentális egészségére hivatkozva visszalépett. Biles több mint két évig volt távol, majd tavaly a párizsi világbajnokságon megszerezte karrierje 22. és 23. aranyérmét is, most pedig az egyik esélyesként utazhat a francia fővárosba. Biles mellett a tokiói összetett bajnok Sunisa Lee, a talajon győztes Jade Carey, a csapatban ezüstérmes Jordan Chiles, valamint a 16 éves Hezly Rivera került be az amerikai női csapatba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 815
szavazógép
2024-07-03: Sport - :

Portugál–francia összecsapás lesz a negyeddöntőben (Labdarúgás, Európa-bajnokság)

A francia labdarúgó-válogatott hétfőn 1–0-ra legyőzte a belga csapatot Düsseldorfban az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A portugál együttes a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–0-ra nyert Szlovénia ellen Frankfurtban. A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.
2024-07-03: Sport - :

Olimpiai bajnok lenne és a BL négyes döntőjébe jutna (Kézilabda)

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője nyáron olimpiai bajnoki címet szerezne a svéd válogatott másodedzőjeként, a csongrádiakkal pedig a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutna.