Átmenő jegy csúszópénzért

2024. július 8., hétfő, Belföld

Őrizetbe vették egy brassói magánegyetem oktatóját pénteken korrupció gyanúja miatt. A korrupcióellenes ügyészség brassói területi kirendeltsége szerint azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen fogadott el csúszópénzt és javakat diákjaitól, hogy elégséges osztályzatot adjon nekik a vizsgákon, záróvizsgán.

  • Fotó: Pexels.com
    Fotó: Pexels.com

Az egyetemi oktató mellett egy közvetítőt is előzetes letartóztatásba helyeztek, ugyanakkor az ügyben nyolc rendőrt és egy csendőrt is gyanúsítottként hallgattak ki vesztegetés és befolyás vásárlása miatt, és hat másik személy ellen is vizsgálat zajlik. A Hotnews.ro azt írta, a hatósági alkalmazottak is az egyetemi oktató diákjai voltak. A korrupcióellenes hatóságok húsz házkutatást tartottak az ügyben tíz megyében, köztük Kovászna és Hargita megyében is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2024-07-08: Belföld - :

Pénzt kapnak az egyetemek

Több szerződést írt alá Ligia Deca tanügyminiszter szombaton Kolozsváron az egyetemi infrastruktúra korszerűsítésére, összesen 256 millió lej értékben.
2024-07-08: Belföld - :

Csökkent az alapkamat

A Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa pénteki ülésén döntött arról, hogy a jegybanki alapkamatot mától 7 százalékról 6,75 százalékra csökkenti.