Pénzt kapnak az egyetemek

2024. július 8., hétfő, Belföld

Több szerződést írt alá Ligia Deca tanügyminiszter szombaton Kolozsváron az egyetemi infrastruktúra korszerűsítésére, összesen 256 millió lej értékben.

  • Fotó: Facbook / Ligia Deca
    Fotó: Facbook / Ligia Deca

A tárcavezető tájékoztatása szerint az összeget kollégiumok, étkezdék és szabadidős létesítmények építésére vagy felújítására szánják a kolozsvári Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem, a Műszaki Egyetem, a Iuliu Haţieganu Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem, a gyulafehérvári 1918. December 1. Egyetem, a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem, a marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem, a nagyszebeni Nicolae Bălcescu Katonai Akadémia és a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem hallgatói számára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 815
szavazógép
2024-07-08: Belföld - :

Concordia: Késve tájékoztattak az útzárról

Az Olt völgyének lezárása után igénybe vehető alternatív közlekedési útvonalak nem tudják zökkenőmentesen átvenni a forgalmat, így az exporttermékek késni fognak – közölte pénteken a Concordia Munkáltatói Szövetség.
2024-07-08: Belföld - :

Átmenő jegy csúszópénzért

Őrizetbe vették egy brassói magánegyetem oktatóját pénteken korrupció gyanúja miatt. A korrupcióellenes ügyészség brassói területi kirendeltsége szerint azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen fogadott el csúszópénzt és javakat diákjaitól, hogy elégséges osztályzatot adjon nekik a vizsgákon, záróvizsgán.