Kosárlabda, városi bajnokságFolytatódik a pontvadászat - Tibodi Ferenc

2009. február 12., csütörtök, Sport
Két hét szünet után holnap a rájátszással és a hetedik helyért zajló csatával (play-out) folytatódik a sepsiszentgyörgyi amatőr kosárlabda-bajnokság.

A bajnoki címért az alapszakaszt megnyerő Bálványos (18 pont), a Da Bomb (2. hely/16 pont), a Bad Boys (3/16), a Vesekő (4/15), a Székölyök (5/13) és a Kalibro (6/13) küzdhet meg, a hetedik helyért pedig a Panthers (7/12), a Kaniballs (8/11), a Babeş Boys (9/10) és a Rozsdás Csontok (10/9) száll harcba. A bajnokság szervezőitől megtudtuk, hogy a tavasz folyamán az alapszakasz első hat csapata egy oda-vissza kört játszik, a play-outban szereplő együttesek pedig háromszor mérkőznek meg egymással. A holnapi meccsek programja: Panthers—Rozsdás Csont (17 óra), Bálványos—Kalibro (18 óra), Da Bomb—Székölyök (19.10 óra), Bad Boys—Vesekő (20.15 óra), Kaniballs—Babeş Boys (21.20 óra). A találkozóknak a Mihai Viteazul Főgimnázium sportterme ad otthont.

A-osztály

Sepsi BC—Govora

Szombat este 6 órától a Sepsi BC-s lányok visszavághatnak a Govorának az őszi idényben elvesztett mérkőzés miatt. Ez nem elképzelhetetlen, ha azt vesszük figyelembe, hogy csapatunk fölényes játékkal megnyerte a tavaszi idény két első összecsapását, a Vâlcea megyei együttes pedig zsinórban két vereséget könyvelhetett el. Mint ismeretes, a szentgyörgyi lányok az alapszakasz harmadik fordulójában (október 18.) 63—45-re kaptak ki a Govora otthonában. A 16. forduló további mérkőzései: Alexandria—Gyulafehérvár, Sportul Studenţesc—Kolozsvár, Szatmárnémeti—Nagyvárad, Arad—Jászvásár, Craiova—Târgovişte, Rapid—Bukarest. Az élmezőny: 1. Târgovişte 30 p., 2. Alexandria 29 p., 3. Arad 26 p., 4. Sepsi BC 26 p., 5. Govora 24 p.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-12: Család - x:

Télen is gomba - Puskás Attila

Az enyhébb telek, amilyen a jelenlegi is, több gombafaj felbukkanását teszik lehetővé. Az ehetőek közül a leggyakoribbak egyben az ismertebbek is: a késői laskagomba (Pleurotus ostreatus, a felvételen) és a téli fülőke (Flammulina velutipes). Többek között ezek is a mára hirdetett bemutató igazi sztárjai.
2009-02-12: Sport - x:

Bajnoki helyett Román Kupa (Futsal)

Mivel a Dévai Dáva visszalépett a bajnokságból, a Sepsiszentgyörgyi Futsal Club a hét végén az A-osztályban maradásért kezdődő harc első fordulója helyett a Román Kupa második etapjában lép pályára.