BirkózásRemekeltek birkózó leányaink

2009. február 12., csütörtök, Sport

Hazaérkezett franciaországi edzőtáborozásáról a Mátéfi Árpád edző vezette román női birkózóválogatott, melyben három szentgyörgyi birkózó — Estera Dobre, Mihaela Munteanu, Roxana Ianculovici (a negyedik Adina Popescu betegsége miatt maradt itthon) — is szerepelt, és melyen a román, valamint a házigazda francia válogatott mellett részt vett a kameruni, szenegáli, madagaszkári, cseh, olasz és spanyol gárda.

— Az edzőtáborozás egy grand prix-viadallal zárult. Hogyan szerepeltek leányaink? — kérdeztük Mátéfit.

— Remekül, de a részletek előtt hadd mondjam el, hogy a viadalra az edzőtáborozáson részt vett válogatottak mellett szőnyegre lépett a fehérorosz, lengyel, svéd, bolgár és ukrán válogatott is. És most jöjjenek az eredmények: első helyezettek: Estera Dobre (48 kg), Ana Maria Pavăl (55 kg), második helyezett: Roxana Ianculovici (67 kg), harmadik helyezett: Mihaela Munteanu (51 kg). A hat birkózóból tehát négy éremmel tért haza. Jó volt látni, hogy az ellenfelek valósággal rettegtek a két olimpiásunktól, Dobrétól és Pavăltől. Különösen Dobre csillogott-villogott. Nem túlzok, amikor azt mondom: úgy érzem, Európa-bajnok lesz.

— S a többi hat?

— Tőlük érmet, dobogó közeli eredményt várok.

— A válogatott további programja?

— Csütörtökön utazunk a bulgáriai Dankulovba egy nemzetközi női és férfitornára. Az említett fenti leányaink mellett utazik Lukács Lucian is. A bulgáriai torna után itt, Sepsiszentgyörgyön kellene edzőtáboroznunk. És nem csak a válogatott, hanem az Olimpiai Központ is.

— Hogyhogy kellene?

— A bizonytalanság oka egyszerűen az, hogy nincs még költségvetésünk. Nincs pénzünk.

Ez bizony nem jó hír. De reménykedünk, hogy rövidesen lesz költségvetés, lesz pénz. Lesz, ha nem is annyi, mint volt, de lesz. (áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-02-12: Sport - x:

Minifoci

Szombaton és vasárnap rendezi meg a megyei szövetség immár hagyományos minifocitornáját a Szövetség Kupája címmel. Nagy az érdeklődés a csapatok részéről — tudtuk meg Goga Györgytől —, hiszen 21 együttes nevezett, s ezért selejtezőre is sor kerül. A rendezvény helyszíne a városi stadion sportterme. A mérkőzéssorozat szombaton 8 és vasárnap 9 órakor kezdődik. Ne hagyják ki! Megyei labdarúgásunk igazi seregszemléjét ígéri. (á)
2009-02-12: Sport - x:

Sportvilág

Putics vasárnap pályára léphet. Putics Barna vasárnap pályára léphet az Ademar León elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, miután kedden elhárultak az akadályok a kölcsönben Barcelonában játszó kézilabdázó veszprémi szereplése elől. Puticsot azért kényszerült visszakérni az MKB Veszprém, mert három játékosát is elveszítette.