Sportvilág

2009. február 12., csütörtök, Sport

Putics vasárnap pályára léphet. Putics Barna vasárnap pályára léphet az Ademar León elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, miután kedden elhárultak az akadályok a kölcsönben Barcelonában játszó kézilabdázó veszprémi szereplése elől. Puticsot azért kényszerült visszakérni az MKB Veszprém, mert három játékosát is elveszítette.

Vasárnap hajnalban a román Marian Cozma gyilkosság áldozata lett, míg Ivan Pesic és Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett. Putics mellett a Tatabányán kölcsönben szereplő kapust, Liszkai Szilvesztert, valamint a klubnál szereplő, ám az idei sorozatban még nem játszó szerb Uros Vilovszkit is benevezi a Veszprém a Bajnokok Ligája középdöntőibe. A legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe keddig lehet új játékosokat nevezni.

Brazil siker a világbajnokok randevúján. A brazil labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 2—0-ra nyert az olasz csapat ellen kedden a londoni Emirates Stadionban. Az összecsapás — amelyen az elmúlt két világbajnokság győztese találkozott — két gólja az első félidőben esett, a Manchester City két játékosa, Elano és Robinho talált be. Eredmények: Brazília—Olaszország 2—0 (2—0), gólszerzők: Elano (13.), Robinho (27.).

Ciprusi négyes labdarúgótorna. Ciprus—Szerbia 0—2 (0—2), góllövők : Jovanovic (25.), Lazovic (42.), Szlovákia—Ukrajna 2—3 (1—1),gólszerzők: Vittek (44.), Hamsik (69.), illetve Valjaev (10.), Szelezsnyov (47.), Milevszkij (81., 11-esből).

Sebestyén Júlia indul a világbajnokságon. Az Európa-bajnok Sebestyén Júlia elindul a március 23. és 29. között sorra kerülő Los Angeles-i műkorcsolya-világbajnokságon. A legutóbbi, januári kontinensviadalon nyolcadik Sebestyén ezt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Év sportolója díjátadón jelentette be.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-02-12: Sport - x:

Remekeltek birkózó leányaink (Birkózás)

Hazaérkezett franciaországi edzőtáborozásáról a Mátéfi Árpád edző vezette román női birkózóválogatott, melyben három szentgyörgyi birkózó — Estera Dobre, Mihaela Munteanu, Roxana Ianculovici (a negyedik Adina Popescu betegsége miatt maradt itthon) — is szerepelt, és melyen a román, valamint a házigazda francia válogatott mellett részt vett a kameruni, szenegáli, madagaszkári, cseh, olasz és spanyol gárda.
2009-02-12: Közélet - x:

Illyefalva is nőni akar (Év elején a községgazdák)

Beszélgetés Fodor Imre polgármesterrel
Mint minden takaros községben, Illyefalván is folytatódnak az elkezdett munkálatok. Befejezéséhez közeledik a SAPARD-programban erdei út építésére nyert pályázat, aszfaltozzák az Uzon felé vezető utat. Kezdődik az ivóvízhálózat építése. Tervben a csatornarendszer, az utcák aszfaltozása.