Káposztás oldalas grillhordóbanMit főzzünk ma?

2024. július 25., csütörtök, Szabadidő

Hozzávalók: 3–4 kg oldalas, 2 kg savanyú káposzta, 2 kanál zsír, 7 dl paradicsomlé, 2–3 szelet füstölt szalonna vagy kolbász, só, bors, pirospaprika ízlés szerint.

Elkészítése. Az oldalast kb. egyforma darabokra vágjuk (egy szeletbe 2 csont jut). A szeleteket minden oldalról besózzuk. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk. A cserépedény oldalát és alját bekenjük zsírral. Körben és alulra elhelyezzük, eligazítjuk a húsokat, csonttal kifelé. A hússal kibélelt edénybe belehalmozzuk a káposztát, belenyomkodjuk, hogy kitöltse a réseket is, lefedjük a maradék hússal, és a közepére 2–3 szelet füstölt szalonnát fektetünk. Rátesszük az edény tetejét, betesszük a grillsütőbe és kb. 110 Celsius-fokon 5–6 órát sütjük. A sütés vége előtt egy-két órával a 7 dl paradicsomlével felöntjük, ha szükséges, kevés vízzel az alaplét felengedjük, hogy ellepje a káposztát. Ilyenkor lehet ízlés szerint fűszerezni őrölt borssal és pirospaprikával, majd tovább sütjük. Ha a csontok szépen kihúzhatóak a húsból, az ételt friss házi kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

Elkészítési idő: 7 óra

Mennyiség: 8 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-07-25: Sport - :

Ötgólos győzelemmel kezdett a Ferencváros (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első mérkőzésén 5–0-ra diadalmaskodott a The New Saints felett a Groupama Arénában. A román bajnoki címvédő FCSB gól nélküli első félidőt követően hátrányból felállva egyenlített az izraeli Makkabi Tel-Aviv ellen a Ghencea Stadionban, azonban számos helyzete ellenére a győzelmet nem tudta bebiztosítani.
2024-07-25: Szabadidő - :

A nap fotója